Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Elantra 2.0 CRDI - Problem z odpaleniem :(
cupra85:
Witam kolegę Michi powiedz czy udało Ci się usunąć usterkę i co było przyczyną.
michi:
To auto mnie zaskakuje ;D
Pomysłów brak a wymieniać całe auto (w sumie połowa już wymieniona) mijało się z celem, trochę postał na placu i jeździ
Samo się naprawiło ...
Ostatnimi dniami dosyć zimno się zrobiło i auto pali od strzału a obstawiałem spore problemy;/
Nie mam pojęcia co w tym aucie siedzi, mechanicy rozkładają ręce.
Zostało mi zrobić sprzęgło i jeździć
Fajnie że działa ale gorzej że nie wiem wtf ...
lukaszl86ldz:
michi, no cóż dziwna sprawa nie powiem w moim Suzuki Baleno przy temperaturach plusowych od 5 w zwyższ jak odpalam chwile to trwa przy niższych temperaturach od strzała też tego nie rozumiem :-D
NieAmator:
Problemem może być pompa Vaku na alternatorze steruje ona podciśnieniami a wiemy że gdy np spadnie nam wąż od podciśnienia to auto nie odpali proponuje wymienić cały alternator powinno pomóc
jarekiv:
Witam
Także nie mogę odpalić swojego autka (Elantra 2.0 CRDI 2002r. 113km). Wszystko było git, samochód bez uwag wjechał do garażu, a następnego dnia już nie zapalił: rozrusznik kręci, kontrolki nie przygasają, tylko nie ma zapłonu. Pierwszy mechanik stwierdził, że paliwo nie dochodzi i trzeba pogrzebać przy wtryskach, pompce paliwa, itd. Niestety nie miał komputerka, więc wg. mnie to działanie po omacku może się przedłużyć i nie przynieść pożądanych skutków. Drugi mechanik podpiął już komputerek, ale z kolei tu nie wykazało żadnych błędów. Jego diagnoza to konieczność wymiany czujnika położenia wału - twierdzi, że z dużym prawdopodobieństwem powinno pomóc.
Pytanie:
Czy jeżeli ten czujnik jest niesprawny to komputer może tego nie wyłapać? Co o tym sądzicie?
Nawigacja
[#] Następna strona