Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Elantra 2.0 CRDI - Problem z odpaleniem :(

<< < (3/6) > >>

lukaszl86ldz:
u mnie problem rozwiązał bezpiecznik kostkowy 30 A , Ela odpaliła za dotykiem  :-D

Złośnik:
Fajnie kolego ale jak pisałem wyżej. 30A to nie jest przypadek że poleciał tylko poważna zwora i to w okolicach głównej linii bo później są bezpieczniki jednostkowe i to dużo mniejsze (10-15A). Więc jeśli tobie pomogło to albo teraz ładnie Ci się gdzieś topi instalacja albo za chwilę Ci wywali go znowu.

gacus2004:

--- Cytat: "Złośnik" ---Fajnie kolego ale jak pisałem wyżej. 30A to nie jest przypadek że poleciał tylko poważna zwora i to w okolicach głównej linii bo później są bezpieczniki jednostkowe i to dużo mniejsze (10-15A). Więc jeśli tobie pomogło to albo teraz ładnie Ci się gdzieś topi instalacja albo za chwilę Ci wywali go znowu.
--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się ,taki bezpiecznik nie pali się bez przyczyny.

lukaszl86ldz:
wiem dlatego Ela pójdzie na kompa , jednak chodziło oto by samochód jakoś dotarł do łodzi  :-)

michi:
elektryka przegrzebana i dalej loteria. Teraz jest trochę lepiej bo auto w ciągu tygodnia nie odpaliło tylko 2 razy.(po tym jak elektryk wytargał nie potrzebne wiązki od alarmu)
Teraz auto postawie na 2 dni i nie będę jeździł i zobaczę jak się zachowuje po dłuższym postoju.

Paliwo lane tylko to droższe typu ultimate ;/

I co tu robić ? Kupić nówki wtryski (obecne są zamontowane z innego auta) ? Chciał bym tego uniknąć bo to kupa kasy.

Wymienić całą elektrykę w aucie ? Jaki był by koszt wiązki+kompa i reszty ? I czy dało by radę taką podmiankę zrobić bez problemów ?

Walnięta turbina? No ale w to wątpię bo auto ma moc, zbiera się dobrze i jedzie szybko.

Chciał bym to auto doprowadzić to stanu używalności ale pomysły dawno się skoczyły

Może znacie kogoś kto był by w stanie coś poradzić ?

[ Dodano: 2012-09-29, 20:49 ]
Autko postało i nie odpaliło ;/
Zima idzie a to nie zawsze pali to mi się coraz mniej podoba

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej