Forum > Lantra / Elantra

[Elantra XD] Elantra 2.0 CRDI - Problem z odpaleniem :(

<< < (5/6) > >>

preza:

--- Cytat: "jarekiv" ---Wszystko było git, samochód bez uwag wjechał do garażu, a następnego dnia już nie zapalił: rozrusznik kręci, kontrolki nie przygasają, tylko nie ma zapłonu.
--- Koniec cytatu ---

Ja też tak miałem, ale od razu wyczaiłem, że pompa w baku po przekręceniu kluczyka na "on" nie działa. Po prostu przestałem ją słyszeć. To samo było gdy druga pompka, która też uległa uszkodzeniu bo była z demontażu jakiegoś złoma, zaczęła rzęzić i przerywać.
Jeżeli masz podobnie to uważaj na komputerowych półmózgów, pseudomechaników. Czujniki rzadko się psują ale potrafią zgłosić do komputera błąd. Komputerowy półgłówek wymieni Ci ten czujnik a Ty za niego zapłacisz. Tak było u mnie. Pompa nie dawała paliwa co było powodem błędu czujnika położenia wałka rozrządu i czujnika ciśnienia paliwa na szynie. Więc niedouczony pseudomechanik, aczkolwiek straszny mądrala, zaczął mi wymieniać czujniki. Teraz mam o jeden czujniczek za dużo, więc będzie do sprzedania na allegro, a wszystko przez tego wieśniaka.

Cezary51:
U mnie też nie zapaliła parę miesięcy temu. Po podłączeniu kompa błąd czujnika ciśnienia. Mechanik od razu powiedział pompa paliwa. Było to dla mnie trochę dziwne bo pompę było słychać. Ale po wymianie pompy zapaliła na dotyk.

preza:
Kumaty facet. Pompę może być słychać, ale już po dźwięku można poznać czy chodzi na pełnych obrotach czy z trudem kręci. Jeżeli z trudem to czujniki zwrócą błąd, bo brak jest dostawy odpowiedniej ilości paliwa w danym czasie. Ten oszust, u którego byłem ostatnio zastosował logikę typu: "lekarz stwierdził że masz problem z paleniem? Wymień lekarza", bo wymienia niedouczony baran czujniki wykazujące błąd, zamiast analizować genezę tych błędów. Czubek.

ed. wymazanie cytatu. nie cytujemy w całości wypowiedzi, do której się odnosimy, jeśli jest ostatnią w wątku. tekla

Złośnik:
Przecież to bzdura. Czyli jak masz spaloną żarówkę to wymieniasz cały reflektor ???

tekla:

--- Cytat: "preza" ---wymienia niedouczony baran czujniki wykazujące błąd, zamiast analizować genezę tych błędów
--- Koniec cytatu ---
Znajomemu taty w Elantrze XD wymieniali kilka razy sondę lambda, bo wywalała błąd. A błąd wywalała, bo miał uszkodzone złącze elastyczne...
Wymienił złącze, gdy mi się zrobiło to samo i okazało się, że pomogło (magia). Tylko ja od razu wymieniłam złącze, a nie czujnik :P One w końcu po coś są...
A gość się z autem męczył chyba z rok i psy na nim wieszał. Biedne autko.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej