Forum > Matrix / ix20
[ix20] Rzężenie w silniku na biegu jałowym
Magnusus:
Bardzo jestem ciekawy, kto z zarejestrowanych na naszym forum użytkowników ix20, ma problem w temacie rzężenia w silniku na biegu jałowym??. :-| Może problem jest o wiele poważniejszy niż tylko naszych klika samochodów, które się ujawniło na tym forum.
sense:
Czy jest choć jedna osoba, której udało się ustalić przyczynę tego rzężenia? Bo widzę, że na tych pajaców z serwisu nie ma co liczyć :evil:
zenondanon:
Cześć,odswiezam temat , u mnie tez pojawiło się rzężenie. Samochód ma zaledwie 5tyś kilometów przebiegu , wiec jest to bardzo irytujący problem, zamierzam iść z tym do serwisu ale wątpię czy coś z tym zrobią. Czy komuś udało się dojść do przyczyny albo dostał jakąś konstruktywną opinię z serwisu ?
Magnusus:
Ja od roku borykam się z tym zjawiskiem, na liczniku mam 19500km. Problem powstał już po przekroczeniu 5000km, wielokrotnie był zgłaszany w serwisie ale nigdy nie mogłem tego im zademonstować :evil: , zawsze przy serwisancie samochód był cichutki. Jeśli tylko wcisnę sprzęgło problem znika, jak puszczę czasami powraca na tym samym postoju. Będę jeździł dopóki coś się z tą skrzynią złego nie stanie, a wtedy naprawa gwarancyjna. W inny sposób na serwis nie mam co liczyć, układ napędowy ma 5 lat gwarancji więc zaczynam mieć ten problem głęboko wiecie gdzie :-| . Od tego są żeby później naprawiać, szkoda tylko że tyle rozczarować mam z powodu marki Hyundai :cry:
kri$:
Wygląda trochę na łożysko sprzęgła.
Nawigacja
[#] Następna strona