Autor Wątek: Kupno - TUCSON JM  (Przeczytany 176208 razy)

Offline kosmos2011

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #120 dnia: 18 Luty 2015, 22:58:12 »
Może lepiej przenieść się z dyskusją tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5600&highlight=szyba bo ten temat to przecież ocena auta przed zakupem.

empi

• Gość
Re: Kupno - TUSCON
« Odpowiedź #121 dnia: 18 Luty 2015, 23:11:33 »
Cytat: "tre_k"
Czesc, jak wyglądają koszty utrzymania TUSCONA? ile wynosi średnie spalanie ON,PB,LPG?
jaki silnik wybrać? jak z kwestia napędu 2 czy x4? Na co warto zwrócić uwagę przy zakupie? czy silniki lubią olej?;;>? czy zdecydow (ał,ała) byś się na ponowny zakup?
Proszę o poradę:)

Mamy w domu jednego tucsona, teraz szukam drugiego(tu masz odpowiedz odnośnie ponownego zakupu),

Ten, którego mamy to wersja 140 km CRDI 4WD, mieszkam w górzystym terenie spalanie i samochód wykorzystywany jest na krótkich dystansach -> spalanie około 9litrów/100,

Co do 4WD/2WD, to już kwestia indywidualna, i zależy czy masz jakiś podjazd do domu/pracy, z punktu widzenia praktyczności 4WD jest lepszym rozwiązaniem, tym bardziej ze w normalnych warunkach napęd jest na przód, dopiero przy problemach ,,dołączane" jest inne koło

[ Dodano: 2015-02-21, 19:04 ]
Mam pytanie, być może ktoś się orientuje

1. Czy jak samochód nie ma podgrzewanej przedniej szyby ( w miejscu wycieraczek) to czy taka szyba faktycznie była bez tych "pasków" co grzeją czy szyby wszystkie były takie same a tylko instalacja nie była podprowadzana ?

2. Podobne pytanie odnośnie podgrzewanych siedzeń, czy w różnych wersjach były różne siedzenia ? czy wszystkie posiadają maty grzewcze w środku, z tym że niektóre mają to niepodpięte ?

Dziękuję

Yoyek

• Gość
Tajemnicze zgniecenie karoserii
« Odpowiedź #122 dnia: 23 Luty 2015, 22:35:42 »
Witam,
Mam pytanie do użytkowników Hyundaia, a zwłaszcza Tucsona I.
Noszę się z zamiarem kupna i oglądam, oglądam...
Moją uwagę zwróciło dziwne "zagniecenie" w bocznej części auta, mniej więcej w połowie wysokości otworu tylnych drzwi (rocznik około 2005-6). (Na zdjęciach wskazuję lokalizację i wygląd tych miejsc). Znalazłem coś takiego po obu stronach całkiem ładnego Tucsona i razem z bratem uznaliśmy, że jest to ewidentna oznaka jakiegoś "przeszczepu", czym prędzej porzuciliśmy dalsze oględziny auta.
Jakie było nasze zdziwienie, gdy w innym egzemplarzu (rocznik 2007) znaleźliśmy dokładnie to samo!
Czy to normalny efekt produkcyjny tego modelu?

Mam jeszcze drugie pytanie: czy jeśli egzemplarz posiada silnik CRDI z literką "i" wyróżnioną czerwonym kolorem, to takie samo wyróżnienie powinno być we wszystkich miejscach, np. na klapie bagażnika i pokrywie silnika?

Pozdrawiam

michumal

• Gość
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #123 dnia: 24 Luty 2015, 12:15:29 »
Koledzy nadal szukam Tuscona dla teścia. Po kilku wizytach w polskich komisach, w końcu teść dał się przekonać o bezcelowości szukania dobrego auta w Polsce. Mam na oku takie coś http://www.mobile.de/pl/marka/hyundai/model/tucson/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:hyundai,mdl:tucson,frn:2006-01,prn:3000,prx:6001,ful:petrol,ccn:1801,ccx:2000,cli:automatic_climatisation,exc:black/pg:vipcar/204017236.html
Co Wy na to??

Yoyek

• Gość
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #124 dnia: 24 Luty 2015, 23:13:27 »
Co Wy na to??

Auto oczywiście ładne.
Moim zdaniem przy tym roczniku przebieg wręcz niewiarygodny, ale dzisiaj znalezienie używanego auta z autentycznym stanem licznika to duże szczęście. Najważniejszy jest stan techniczny, zwłaszcza silnik i geometria kół przy autach o tej wadze. Trudno to ocenić bez wizyty u mechanika.
Do ceny wyjściowej należy doliczyć jeszcze spore koszty związane ze sprowadzeniem. Tutaj cena jest mniej więcej taka, jak podobnych aut, będących już w Polsce.
Pozdrawiam

michumal

• Gość
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #125 dnia: 26 Luty 2015, 08:19:20 »
Sugerujesz, że w Niemczech cofnęli już licznik?
Patrząc po ogłoszeniach, większość aut ma takie przebiegi, to benzyna.
Po auto pojadę sam, mam już doświadczenie w tym względzie i nie ma z tym problemów, a i koszty wcale nie takie straszne. Oglądając auta w Polsce, to właśnie w tej cenie można kupić złom z komisu od handlarza.

empi

• Gość
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #126 dnia: 26 Luty 2015, 10:11:59 »
Na słupku środkowym nie widzę takiego, z tyłu jest ale troche  mniejsze, jak chcesz to Ci porobię zdjęcia

Kolor samochodu jest taki sam, kraj włochy

Yoyek

• Gość
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #127 dnia: 26 Luty 2015, 13:17:31 »
empi rozmawiałem z serwisantem hyundaia, stwierdził, że to może być naturalny efekt. Taka była w owych czasach technologia produkcji...
Zakupiłem już Tucsona, ma czarny kolor i właściwie nic w tym miejscu nie widać.
Pozdrawiam

Yoyek

• Gość
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #128 dnia: 26 Luty 2015, 13:37:25 »
michumal liczniki bywają kręcone nawet dwa razy, pierwszy raz w kraju pochodzenia, a potem w Polsce  :-D
Jesli masz doświadczenie to w porządku. Ale geometrii bez komputera nie sprawdzisz. Jest nadzieja, że jeśli przebieg będzie niski i oryginalny to i zawieszenie jeszcze nie rozlazłe.
Powodzenia

Offline bobek310

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #129 dnia: 26 Luty 2015, 18:32:02 »
U mnie też jest coś takiego - po obu stronach.

Yoyek

• Gość
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #130 dnia: 26 Luty 2015, 18:44:36 »
Wygląda na to, że tak były wyprodukowane.  W tym miejscu zaczyna się łuk drzwi, jakoś te blachę musieli zagiąć  :-)

awtoy

• Gość
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #131 dnia: 27 Luty 2015, 22:51:37 »
Kupiłem w ten sposób auto 2 miesiące temu. Z jeszcze mniejszym przebiegiem. I powiem ci tak: - atakuj. Niemcy mają inną mentalność, nawet pośrednicy, taki jak ten, nie bawią się w małe kłamstewka. Sprawdź go na miejscu i jak nic nie wyjdzie bierz. Ale najpierw zadzwoń i zobacz jakie będziesz miał odczucie - tam też trafiają się idioci!!!

Offline kosmos2011

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #132 dnia: 01 Marzec 2015, 17:38:51 »
Cytat: "awtoy"
Kupiłem w ten sposób auto 2 miesiące temu

A profil dalej nie uzupełniony.

Offline waszek_rmc

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #133 dnia: 01 Marzec 2015, 18:36:31 »
Cytat: "michumal"
Koledzy nadal szukam Tuscona dla teścia. Po kilku wizytach w polskich komisach, w końcu teść dał się przekonać o bezcelowości szukania dobrego auta w Polsce. Mam na oku takie coś http://www.mobile.de/pl/marka/hyundai/model/tucson/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:hyundai,mdl:tucson,frn:2006-01,prn:3000,prx:6001,ful:petrol,ccn:1801,ccx:2000,cli:automatic_climatisation,exc:black/pg:vipcar/204017236.html
Co Wy na to??

Na 8 i 9 zdjęciu widac brzydko odstającą poduszkę kierowcy.. Nie mówię, ze coś jest nie tak, ale lepiej sprawdzić po co ktoś tam majstrował

michumal

• Gość
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #134 dnia: 02 Marzec 2015, 10:27:44 »
waszek_rmc dzięki, rzeczywiście jakiś taki cień, albo odstaje poducha od kierownicy. Dziwne. Poczekam jeszcze na coś ciekawszego, a to auto będzie jako zanadrze. :) Trochę stoi, więc pewnie jeszcze postoi, a może cena skruszeje... :)