Forum > Zakup Hyundaia

Kupno - TUCSON JM

<< < (57/66) > >>

wojtek_luki:
A co masz namyśli odnośnie fatalnego układu napędowego? W tej chwili jeszcze użytkuje Espace III też z 2,0 benzyna i nie przeszkadza mi jego mułowatość. Fakt ze jak się rozbuja to jest fajnie ale spod świateł cwaniaka nie zgrywam. Porównując bagażnik to w Tusconie jest mało miejsca. A ten terkot ze sprzęgła to jakiś stały mankament w Tucsonach ? I ostatnie pytanie co jest nie tak w zmianie biegów? Jedyne co zauważyłem to ze trzeba do końca wysprzeglac każdy bieg.

waszek_rmc:
U mnie terkotanie występowało, ale jakoś rzadziej niż częściej. Co do zmiany biegów - fakt, po zakupie wymieniałem skrzynie na używkę i zaraz olej w niej, ale lepiej się zmieniało niż w lagunie 2 która miałem poprzednio. Zatem zmiana biegów na plus.  Co do osiągów, fakt ze na papierze złe to nie wyglada i w praktyce odpowiednie obroty i można jeździć. Ja miałem 2WD wiec to tez różnica.

Shadows:
To, że po roku użytkowania nadal nie umiem ich zmieniać. Nie ma idealnego zgrania z obrotami  i zawsze coś szarpnie czy pierdnie. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tak słabą transmisją.

Poczytaj w necie, może ktoś to lepiej opisał, dużo ludzi na to narzeka.

Fatalny układ napędowy, chodziło mi o silnik, który sprawdzi się np w Octavii czy Golfie, ale nie w tak ciężkim aucie.

Oczywiście to są moje prywatne spostrzeżenia i uwagi, wiec zasięgnij też innych opinii.

waszek_rmc:

--- Cytat: "Shadows" ---To, że po roku użytkowania nadal nie umiem ich zmieniać. Nie ma idealnego zgrania z obrotami i zawsze coś szarpnie czy pierdnie. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tak słabą transmisją.
--- Koniec cytatu ---

Kolega wcześniej miał BMW, zatem nie ma co porównywać :) Dla mnie przeskok z francuskiego wynalazku na koreąńską myśl techniczną to był duży przeskok :) Co z tego, ze Laguna miała lepsze wyposażenie jak strach było używać:)

slava3:
Witam,

Planuję zakup Hyundaia Tuscona, rocznik ok. 2006-2007. Znalazłem poniższą ofertę:

https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-tucson-hyundai-tucson-lpg-gaz-2007-ID6z2uQ5.html#33e456190a

Generalnie wszytko mi tam odpowiada. Mam tylko jedną wątpliwość czy bezpiecznie jest kupować Tuscona, który już 10 lat jeździ na LPG? Czy LPG ma jakiś negatywny wpływ na silnik montowany w tym samochodzie? Autem chciałbym jeszcze z 10 lat pojeździć.

Z góry dziękuję za opinie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej