Forum > Zakup Hyundaia
Kupno - TUCSON JM
Shadows:
Tucson nie ma nic wspólnego z offroadem ;) Nawet na podróbkę nie wygląda ;)
Znam to, sam SUVa szukałem wiele miesięcy aż w końcu znalazłem w odpowiednim stanie jak na ten rocznik a warunek miałem taki jak Ty czyli czarny/srebrny, 4x4 i BEZWARUNKOWO klimatronic, żadne już pokrętła. Odpadły wszelkie RAVki, CR-V i inne, odrzuciłem nawet Murano bo miał automat a ja muszę mieć manual. Chociaż nie wiem czy dobrze zrobiłem bo na autostradzie lubię przywalić w gary a tutaj z byle skorupą typu Fiesta, Corsa czy Astra nie mam szans ;)
Powodzenia Ci życzę, oby się okazał taki jak go opisano i nie miał ukrytych wad.
Edit: Rozumiem, że zakładasz wymianę tarcz etc, ale jezeli koleś kłamie na starcie, ze są nowe tarcze a widać, ze nie to już jest problem. Czemu kłamie? Co jeszcze ukrywa? Rozrząd, sprzęgło, dwumasa, czy na pewno. Wiesz o co chodzi, co Ci będę mówił :)
cosmos:
Zgadzam się, muszę porozmawiać z właścicielką. To nie jest podejrzewam kwestia umyślnego kłamania, raczej niewiedzy. Nie sądzę, żeby właścicielka wiedziała, że tarcze są już do wymiany. Podejrzewam, że co jakiś czas na przeglądzie dowiadywała się, co należy zrobić w najbliższym czasie.
Gorzej będzie, jak tylko jedna tarcza tak wygląda. To może oznaczać, że coś z tym kołem może być nie tak, albo ogólnie z geometrią pojazdu. A to raczej trudno zweryfikować na przeglądzie przed kupnem - nikt koła nie będzie pewnie rozbierał...
Na dwumasę, sprzęgło są ponoć FV z ASO. Rozrząd był robiony prywatnie, ale rachunek też pewnie jest (pewnie nie na usługę, a części, ale zawsze coś).
Jutro zobaczę, czy coś z tego wyjdzie czy, nadal szukam...
Krzecha:
Ja się kierowałem wręcz przeciwnymi walorami ;-)
miał być full i w pełnym kolorze, mieszkam w mieście więc taki surowy wygląd mi tak bardzo nie potrzebny.
Stawiałem na elegancję nie praktyczność. A co do właściwości terenowych ja jestem zadowolony,
mi wystarczy prześwit i napęd. Często jeżdżę na rybki i jeszcze nie było miejsca w które bym nie dojechał,
lubię jak mam auto w zasięgu wzroku a najlepiej pod ręką, szególnie teraz gdy zimno i sie grzeje w środku.
A jak widzę prostą szutrową drogę to jest ogień :mrgreen: oczywiscie inne opony to podstawa.
[ Dodano: 2016-12-13, 23:14 ]
sprawdziłem go na autoDNA i niema żadnych informacji z serwisu,
chyba że oni nie mają dostępu do ASO info także chyba nie warto kupować raportu.
kosmos2011:
http://usuwanie-dpf-fap.pl/filtr-czastek-stalych-hyundai/usuwanie-dpf-hyundai-tucson-2-0-crdi-140-km/
Shadows:
Te raporty za pieniądze Krzecha to jest bubel i naciąganie ludzi na bzdety najczęściej.
Nawigacja
[#] Następna strona