Forum > Zakup Hyundaia
Kupno - TUCSON JM
Shadows:
Na pewno metalik i ma ESP? Mam ten sam lakier i wg VIN jest to Ebony Black a nie metalik. (ale ja sie tam aż tak nie znam)
Dziwnie wygląda tarcza hamulcowa z przodu, taka zrysowana czy to tylko złudzenie? A może klocek do wymiany, zniszczył ją?
Opony chyba już na wykończeniu.
Załatw VIN to ktoś sprawdzi czy faktycznie jest tak wyposażony, sprawdź też w https://historiapojazdu.gov.pl/ skoro jest to Polska dystrybucja, często jest tam bardzo dużo ciekawych informacji, np o kolizjach.
Elektrochromatyczne lusterko wsteczne??? Na pewno?
Lusterko do wymiany, będzie szpeciło i denerwowało.
Ma papiery na opisane wymiany czy tak sobie napisał? Bez papierów nie ufaj, rozrząd wymień obowiązkowo.
Siłowniki tylnej klapy i szyby to norma po tylu latach, trzeba wymienić. Brak zaślepki gniazda zapalniczki tylnej, widzę, ze też norma w większości tych Tucsonów.
Wgniotki to nie normalka, zależy jak kto dba. U mnie ich nie ma.
Próg może być ok a jedynie światło tak pada, ocenisz na miejscu.
Ładne autko i dobra cena, jeśli faktycznie wszystko jest ok to warto, choć ja bym nie kupił go ze względu na jasną tapicerkę.
Krzecha:
Jak kupowałem swoje auto to pojechałem z tatą bo akurat tylko on był dostępny z autem,
pomocy żadnej prócz zawiezienia nie otrzymałem.
Kilometrów też kupa była do przejechania, czasu na oglądanie też za dużo nie było czego dziś żałuje.
Dodatkowo zaufałem "ekspertom" z serwisu autoTesto co trochę się minęło z prawdą.
A jedyne co z tamtej wycieczki zapamiętałem to że się super świecił! :mrgreen: bo był po polerce.
Na szczęście po roku użytkowania nie żałuję.
Siłownik pewnie szwankuje bo mało używany, a na lampie to raczej refleks.
Shadows,
z tym esp to zapewne pomyłka, często ludzie na aukcjach zaznaczają wszystko ;-)
Tarcze, klocki nowe łatwo sprawdzić. Opony pisze że roczne, daty powinny być.
Ja zaślepkę zapalniczki mam :-D
Jechać oglądać no i się przejechać trzeba! Powodzenia! :-)
cosmos:
Po vinie już sprawdziłem, to jest ebony black (a to nie metalik?) ;-) Raczej ma TCS, a nie ESP, ale dla mnie to byłoby chyba nawet lepiej (wg VIN FULL TCS cokolwiek to znaczy). Poza tym wg jednego z dekoderów to wersja GLS - one były całkiem nieźle wyposażone.
Dla mnie najważniejsze są napęd 4x4, abs, esp lub tcs, elektryka wszystkich lusterek + szyb oraz klima automatyczna, minimum 4 poduchy (w tym dwie boczne) i ewentualnie komp pokładowy (który w Tucsonie jest ubogi w standardzie). Pozostałe kwestie (podgrzewane siedzenie, fotochromatyczne lusterko itd) nie są dla mnie priorytetem...
Vin to KMHJN81VP6U336205 Oczywiście rozkodowałem ,ale i tak niektórych oznaczeń/kodów nie rozumiem...
Na https://historiapojazdu.gov.pl/ już oczywiście sprawdziłem.
PS
Właśnie, nie ma zaślepki zapalniczki ;-))
Shadows:
Tak napisano Krzecha, ale na zdjęciu ten bieżnik wygląda mi słabo, jakby TWI już był blisko.
Napisano też o nowych tarczach i klockach a wg mnie ta tarcza jest po prostu zmasakrowana
Niektóre Tucsony miały ESP (na jakiś tam rynek, ale chyba nie polski)
Tempomatu widzę, że chyba nie ma, szkoda, świetny bajer na trasę.
Wizualnie jakby listwy były różne, ale może po prostu światło inaczej pada.
Taka ciekawostka. Przed napaleniem się na Sportage/Tucson chciałem Mazdę 5, oglądałem jedną w Katowicach, koleś wiedział jak sie zabrać do prezentacji auta i zdjęcia porobił tak aby było super, na parkingu też auto ustawił jak trzeba, gdy po jeździe próbnej zaparkowałem go odwrotnie, do słońca okazało się, ze malowany miał cały tył i jest inny odcień :D Trzeba uważać i mieć dystans.
Edit: wg jednego GLS - to tak jak u mnie, ale gdy zacząłem grzebać dalej wyszło Style. Może to jest to samo, nie wiem, za mało info.
Nie wiem czy metalik, to nie wygląda jak metalik z aut jakie poprzednio miałem w metaliku (BMW, Renault)
cosmos:
Miernik mam, mam kobietę, do mechanika też na pewno podjadę ;-) I się zobaczy ;-)
PS Tempomatu nie ma, ale full wypas to ja już oglądałem i podziękowałem. Już na pewno nie będę się bujał kawał drogi po Polsce żeby zobaczyć truchło. Aha i niestety, ale ja mam również preferencje co do wersji karoserii - musi być czarny/srebrny i tylko ze zderzakami NIE w kolorze nadwozia (ten piękny offroadowy styl ;-)) Jak do tego dorzucisz auto klimę, 4x4 to wybór jest mierny... A to co jest, ech...
Tarcza rzeczywiście, nie wygląda dobrze, ale to są wszystko części eksploatacyjne. Zawsze zakładam ok. 1500 zł na dołożenie do używanego auta - to jest oczywiste. Hamulce, tarcze, płyny itd... i mamy własnie 1500 zł ;-)
Poza tym to są również elementy mogące mieć znaczenie przy negocjacji ceny...
Nawigacja
[#] Następna strona