Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Ile km przejedziecie na zbiorniku w swoim ix35?
wilkq:
Kiepski odpowietrznik ma Hyundai więc wchodzi Wam zawsze niewiele paliwa - zwykle koło 48 litrów. Ja już kilka razy wlewałem ponad 58 litrów - i nie tankuję na stacjach z przekręconym licznikiem ;) - tak mi sie wydaje przynajmniej.
Za to przy każdym wybiciu pistoletu dolewam jeszcze i zawsze wejdzie z 6-8 litrów więcej. Maksymalnie wlałem 61 litrów ale juz wtedy musiały być opary ;)
A mój najbardziej oszczędny wynik około 700 kilometrów na zbiorniku - przy 2.0 L benzyna automat i bardzo spokojnej jeździe.
Za to na autostradzie z prędkością ponad 150 km/h wir i spalanie wg komputera ponad 16 litrow na 100 ;)
Więc wszytko zależy od nogi - czy w kapciach samych albo bez ;)
Zibi:
--- Cytat: "wilkq" ---
Za to przy każdym wybiciu pistoletu dolewam jeszcze i zawsze wejdzie z 6-8 litrów więcej.
--- Koniec cytatu ---
jeżdzę już kilkanaście lat, różnymi autami, na różnych stacjach tankowałem i to co wchodzi po odbiciu to jest 2-3 litry, więc te swoje bajki to pannie opowiadaj na dobranoc :)
Rybka&Wieprz:
--- Cytat: "dardum" ---macie jakieś bardziej ekstremalne dolewania powyżej 50 ltr?
--- Koniec cytatu ---
Ja dość często odwiedzam stacje benzynowe:) Raz zatankowałem 52 litry, ale przed tym zrobiłem jeszcze 30km "na migającej ostatniej kresce"!!!
Najczęściej udaje mi się zatankować około 47-48 litrów.
lukasz.zst:
ja mam bak 48 L wchodzi na upartego 42L zasięg to 410km
Zibi:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---ja mam bak 48 L wchodzi na upartego 42L zasięg to 410km
--- Koniec cytatu ---
kolega jest w posiadaniu moda :)
Nawigacja
[#] Następna strona