Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Ile km przejedziecie na zbiorniku w swoim ix35?

(1/14) > >>

radark:
ostatnio testowałem ile przejadę na jednym zbiorniku paliwa, jadąc dość oszczędnie wyszło mi ok 650 km, mowa oczywiście  o silniku 1,6 jakie są wasze doswiadczenia w tej materii, nie do końca jestem pewien czy zbiornik paliwa ma rzeczywiście 58l, jadąc na rezerwie nigdy nie udało mi sie wlać 50l zawsze ponizej, swoja drogą takie auto powinno mieć bak z 70l ale za te pieniadze nie będę sie czepiał

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2012-07-09, 23:52 ]
Dodanie tagu, korekta tematu

jacek2:
Nigdy tego osobiście nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że twoje wyniki są raczej zgodne ze wskazaniami komputera pokładowego :mrgreen:

Baca:
radark mówisz o trasie?

radark:
tak mówię o trasie

Zibi:
co prawda mam 2.0 CRDi 4WD, ale rezerwa już mnie do szału doprowadza, przykład z ostatniej trasy miałem 650km, gdy zapaliła się kontrolka rezerwy, około 690km, gdy zaczęła migać ostatnia kreska poziomu paliwa, przejechałem jeszcze kilkanaście kilometrów, zatankowałem i weszło tylko 49 litrów ON, wychodzi na to, że rezerwa zapala się w baku mamy jeszcze ponad 10 litrów ON, a migać wskaźnik paliwa zaczyna gdy zejdziemy poniżej 10 litrów ON. Najwięcej udało mi się zatankować 54 litry, więc możliwe, że mieści się tam 58 litrów, jak fabryka podaje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej