Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Gdzie znajduje się osuszacz klimatyzacji ?
badzio1977:
a czemu nie, przecież może się zdarzyć że masz nieszczelność i 0 w układzie ;)
Więcej zapłacisz za czynnik tylko, teraz biorą chyba 20 zeta za 100 gram
Złośnik:
Mam prawie pustą klimę - syczy już dość więc tam już czynnik jest zapewne w niewielkiej ilości. Poza tym inaczej nie wymienię osuszacza a powoli zastanawiam się nad jego wymianą wogóle kurcze - tyle roboty.
badzio1977:
Kolega maił pustą i pojechał nabili bez problemu dodatkowo dali środek barwiący - teraz znów ma pusto ;)
[ Dodano: 2012-07-06, 19:43 ]
--- Cytat: "Złośnik" ---Mam prawie pustą klimę - syczy już dość więc tam już czynnik jest zapewne w niewielkiej ilości. Poza tym inaczej nie wymienię osuszacza a powoli zastanawiam się nad jego wymianą wogóle kurcze - tyle roboty.
--- Koniec cytatu ---
mi syczała jak miałem 1/3
NieAmator:
nie trzeba właczać silnika i jezeli nie masz gazu to sprężarka się nie uruchomi bo czujnik ciśnienia nie da sygnału do elektromagnesu. Złośnik oddaj im auto bo jak urwią rurke która lubi korodować to chcąc nie chcąc bd musieli ją zrobić a jak urwiesz to bd włosy rwał z głowy. A zderzak powinni ładniutko poskładać
[ Dodano: 2012-07-06, 23:23 ]
co za osły jak jest 0 gazu to wiadomo że wyciek ja sie zastanawiam jak oni robią w nie których miejscach ta klime. tragedia
Złośnik:
--- Cytat: "NieAmator" ---ja sie zastanawiam jak oni robią w nie których miejscach ta klime. tragedia
--- Koniec cytatu ---
I Ty mi mówisz - Oddaj im auto ??? :(
No właśnie z mechanikami jest tak że zrobią na odchrzan i będę się męczył jeszcze z pajacami. A sam jak urwę to kupię przewód czy chłodnicę a nie będę tego np. taśmą "łatał.
Druga sprawa że demontaż zderzaka jest specyficzny bardzo i trzeba do tego ściągać halogeny własnej roboty i kilka spinek które zostały zmienione na śruby poprostu.
Kumpel był bo mieli sprzęgiełko wymienić, okazało się że jednak nie - całą sprężarkę wymienią - wymienili a dopiero potem zobaczyli że wiatrak od chłodnicy klimy nie chodzi - wymienili wiatrak i wszystko działa - ale za sprężarkę oraz sprzęgło wydał ponad 800zł - wiatrak był dużo tańszy nawet jakby kupił w samym ASO i pomalował pod kolor auta na metalik.
Nawigacja
[#] Następna strona