Forum > Accent

Jaki akumulator?

<< < (8/10) > >>

kml:

--- Cytat: "Hants" ---Bez zadnego problemu - pocwiczylem formowanie koncówek moze z 5 minut i było gitara.

W poniedziałek retest MOT i moze w koncu sobie odetchnę (włascicielka tez)
--- Koniec cytatu ---

A robiłeś jeden kawałek czy łączyłeś?

BartBartez:

--- Cytat: "Hants" ---
Skoro juz jestesmy przy wahaczu - co za imbecyl wymyslil , aby wykrecona w 50% nakretka na trzpieniu wahacza - łamała zabki ABS (o nie - spoko nie polamalem..)??
--- Koniec cytatu ---

Hants to nie tylko Hyundai. 90% aut z przednim napędem tak ma. Należy odkręcić przegub i cofnąć półoś do skrzyni - ale na pewno na to wpadłeś.

kml:

--- Cytat: "Hants" ---Najdłuższe łączyłem - jest po prostu wygodniej i w sumie zgodnie z tym co fabryka zrobiła.:-)
--- Koniec cytatu ---

A jak łączyłeś? Normalnie "lutowałeś" pastą?

kml:

--- Cytat: "Hants" ---Bardziej sie martw o ręce - strasznie swędzą po dłuzszym kontakcie :-)
Rdza na rurach pojawia sie w miejscu gdzie ma dostep do tlenu, szczelny uklad jest raczej bezpieczny. (Ale to juz OT - zalozylem wczesniej watek o rurkach...)
--- Koniec cytatu ---

Ręce jak ręce ale na oczy to trzeba naprawdę uważać.

vesoly:
Mimo, że autko ma dopiero 3 lata to akumulator zaczął już szwankować po 48 godzinnej przerwie w jeździe rozrusznik miał wczoraj wyraźne problemy z odpaleniem silnika. Dzisiaj też ze sporymi oporami zapalił.
Fabrycznie mam wstawiony taki jak na zdjęciu:
MULTU - 55Ah 500A
Chcę go zamienić na:
CENTRA Futura CA530 - 53Ah 540A
Mam nadzieję, że to dobry wybór.
Jeżdżę wyłącznie po mieście, non stop w korkach - do pracy w jedną stronę 60-90 minut mimo, że to tylko 18km, klimatyzacja pracuje cały czas więc wydaje mi się, że trzeba brać akumulator do sytuacji ekstremalnych :)
Aktualnie próbuję naładować ten stary akumulator prostownikiem ale już na zapas prosił bym o krótka informację czy warto wybrać tą Centrę jeżeli ten MULTU nie będzie trzymał odpowiednich parametrów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej