Forum > Accent
Jaki akumulator?
krzys311:
Proszę napiszcie mi na jakich akumulatorach jeździcie?
Mam Accenta 1,5 GLS sprowadzanego. Jeżdżę jeszcze na oryginalnym koreańskim akumulatorze ale to już 14 lat. Trochę długo. Chcę zakupić nowy. Napiszcie mi jakie macie swoje doświadczenia.
Mój obecny to 45 Ah 300A.
Krzysiek
WAT:
W moim jest założony Exide 45Ah i kręci jak wściekły, nie wiem ile ma lat i jak długo jest w moim akcencie......z tym 14 lat na org. aku to nierealne, maksymalny okres użytkowania z jakim się autentycznie spotkałem to był org. oplowski w astrze , który wytrzymał 7 pełnych lat i padł w ostrej zimie w 2005r. ale to był wyjątkowy przypadek, pozdrawiam
IgoReCzeK:
Witam. Ja swego czasu zakupiłem do Accenta GLS 1.3 akumulator bezobsługowy Bosch Silver o pojemności 50Ah 450A, był trochę dłuższy od oryginalnego, więc odgiąłem 2 krzywki i zakręcił się pewnie do podstawy. Jeździłem z nim 5 lat i sprzedałem z samochodem w ubiegłym roku. Faktycznie jest bezobsługowy. :-) Akumulator wygląda mniej więcej tak:
A tak się prezentował wyżej wymieniony akumulator w moim samochodzie pod maską:
Oto przykładowa oferta znaleziona w internecie TUTAJ, która da Ci przybliżony obraz ewentualnego kosztu zakupu tego typu akumulatora.
1. Bosch SILVER 45AH 4BN cena brutto za sztukę: 283.21 zł
2. Bosch SILVER 45AH 4EN cena brutto za sztukę: 283.21 zł
3. Bosch SILVER 45AH 4KN cena brutto za sztukę: 283.21 zł
4. Bosch SILVER 45AH 4LN cena brutto za sztukę: 283.21 zł
5. Bosch SILVER 45AH 4PN cena brutto za sztukę: 283.21 zł
6. Bosch SILVER 50AH 5KN cena brutto za sztukę: 309.07 zł
7. Bosch SILVER 50AH 5LN cena brutto za sztukę: 310.37 zł
Pozdrawiam Igor.
krzys311:
Może i 14 to nie prawda. Wiem tylko, że to oryginał z Korei ale wyczytać na nim rok produkcji to nie lada sztuka.
Dzięki za pomoc.
Legro_Sz:
ALe dlaczeo mowisz ze to niemozliwe zeby aku mial 14 lat skoro twoja stra byla szczgulnym przpadkiem moze i krzys311 ma aku szczegolny przypadek:P - moze ma teki szczescie jak ty:P??
Nawigacja
[#] Następna strona