Forum > Accent

Jaki akumulator?

<< < (2/10) > >>

Łukasz:

--- Cytat: "WAT" ---maksymalny okres użytkowania z jakim się autentycznie spotkałem to był org. oplowski w astrze , który wytrzymał 7 pełnych lat i padł w ostrej zimie w 2005r.
--- Koniec cytatu ---

U mnie w Accencie jeszcze oryginalny siedzi i działa jak należy więc może i te 14 lat jest prawdopodobne ;-)

IgoReCzeK:
Cokolwiek by nie powiedzieć, to u mnie nie wytrzymał. Nie twierdzę, że są odstępstwa od tego, bo jak w każdej serii danego produktu trafiają lepsze i gorsze egzemplarze. To chyba tak celem podsumowania długości pracy danego akumulatora napisałem. ;-)

Vex:
Przerabialem temat w zime :) Raz nie pojechalem nim do pracy bo bylo "piwo" i obrazil sie nastepnego dnia :>

Bosche teraz podobno produkuja kiepskiej jakosci (fabryki gdzies tam) - opinie kilku niezaleznych osob, ale moze zbieg okolicznosci ze ktos trafil wadliwy.

Ja kupilem Varte, standartowa czarna za chyba 240zl. Oczywiscie polecam tez Centre, tylko nie najtanszy, obslugowy model. Czasami w makro sa promocje na ten topowy model.
No i koniecznie bierz szersza wersje. Ma duzo wiekszy prad rozruchu od cienkich, no ale to tak na logike mozna wywnioskowac. W niektorych japonskich, koreanskich nie miesci sie duzy i musi byc maly a jak mozesz duzy to bierz duzy mowiac prostym jezykiem.

Pamietaj tylko ze na dole musisz miec zabki do przykrecenia blachy (honda np. ich nie ma), no i plus z odpowiedniej strony, sprawdzalem inaczej nie siegnie..

Witek:
U mnie w Atosie oryginał też wytrzymał 7 lat ;) - tak w ramach ciekawostki dodałem (samochod garazowany)

Accent:
Swoją drogą ciekawe jakie znaczenie ma prąd rozruchowy w benzyniakach.

Ponoć znaczenie ma tylko w ziemie przy -40 i w dieslach....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej