Forum > Accent

Jaki akumulator?

<< < (9/10) > >>

mihu_24:

--- Cytat: "kml" ---
--- Cytat: "foyle" ---le czasem podładowuję w pracy przez 2-3 h i wtedy nie odpinam
--- Koniec cytatu ---

:-? :?: :-/
--- Koniec cytatu ---

z lenistwa kupiłbym nowy ;/ ;p <cfaniak>

Nawiasem mówiąc po zakupie Matrixa robiłem przegląd w garażu i korzystałem z lampy podłączonej do gniazd 12v,do tego grało samo radyjko.Następnego dnia niestety usłyszałem jedynie terkot rozrusznika - aku 12,2 v :-? .Nawet nie próbowałem prostować akumulatora tylkko sru do sklepu i teraz -16 'C i pali,a ten fabryczny(2005)już naładowany służy jako dawca napięcia do lampy przenośnej oraz do innych dorażnych działań ;]

kml:
vesoly, bierz ten, który pasuje do mocowanie w samochodzie. Ja z tego powodu kupilem norauto, ciut słabszy niż fabrycznie, ale to byl jedyny mogel który dał się wpiąć. Ostatnie dni odapalem bez problemu jedynie pierwszy obrót silnika był ciężki a po od razu normalna praca. Z racji nazistowskiej pogody wczoraj postawiłem go w ciepłym miejcu do doładowania, na wszelki wypadek.

Co do jakości bateryjki to wszystko wyjdzie w praniu, w razie problemów jest gwarancja. Rzuć okiem na norauto bo cenowo były dużo ciekawsze niż modele znanych firm.

Cien:

--- Cytat: "vesoly" ---
Mam nadzieję, że to dobry wybór.
Jeżdżę wyłącznie po mieście, non stop w korkach - do pracy w jedną stronę 60-90 minut mimo, że to tylko 18km, klimatyzacja pracuje cały czas więc wydaje mi się, że trzeba brać akumulator do sytuacji ekstremalnych :)
Aktualnie próbuję naładować ten stary akumulator prostownikiem ale już na zapas prosił bym o krótka informację czy warto wybrać tą Centrę jeżeli ten MULTU nie będzie trzymał odpowiednich parametrów.
--- Koniec cytatu ---

Warto bo ...
1) ma technologie Ca/Ca (dłuższy okres przechowywania bez konieczności doładowywania i utraty parametrów) - lepiej znosi ujemne temperatury ;)
2) - 3 lata gwarancji
3) sprawdzona dobra marka
4) spory prad rozruchowy ;)
Na akumulatorze i hamulcach - sie nie oszczedza ;)

foyle:
Ja właśnie kupiłem taką CentręCA530 i mam nadzieję że spisze się co najmniej tak , jak poprzedniczka.
Miałem wcześniej Centrę 6 lat w polonezie i rok w Accencie , głównie krótkie trasy po mieście , samochód pod chmurką i padł dopiero teraz jak przez 3 mroźne dni nie zapalałem .
Tak że polecam .

meler:
ja rok temu kupiłem Vartę 55Ah i smiga ą zmiło:) za jakies 230zł cos koło tego. Kleś ma w Intercarsie spore zniżki i może dlatego tak tanio

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej