Forum > Accent

Jaki akumulator?

<< < (7/10) > >>

foyle:
jak zabieram aku do domu to mus , ale czasem podładowuję w pracy przez 2-3 h i wtedy nie odpinam , a mam oryginalnego z 98 roku i nie mam z nim problemu . ( ale to już jego ostatnia zima )
Ładuję tylko w zimie , raz w miesiącu , choć jeżdżę większość km w mieście .

kml:

--- Cytat: "foyle" ---le czasem podładowuję w pracy przez 2-3 h i wtedy nie odpinam
--- Koniec cytatu ---

:-? :?: :-/

Vex:
Jak trzeba wyjmowac akumulator to znaczy ze jest trupem. Poza tym ciagle odlaczanie zasilania dla ECU nic dobrego to nie znaczy.

Cien:

--- Cytat: "Vex" ---Poza tym ciagle odlaczanie zasilania dla ECU nic dobrego to nie znaczy.
--- Koniec cytatu ---

A wystarczy kupić żelowy mały aku, i przed odkręceniem podpinać równolegle.
Wówczas nie tracimy żadnych ustawień, zachodu niewiele a korzyść jaka ;)

kml:

--- Cytat: "Hants" --- Trzeba zdjac tylną osłonę od wewnątrz, odkrecic dwie sruby, wypiąc 4 zapinki, zdjac oslone zewnetrzna, i wtedy mozna zaczac zabawe z oprawkami.
--- Koniec cytatu ---

Nic nie trzeba. Pierwszy raz w zyciu wymieniałem zarówki miesiąc temu i zrobiłem tak jak napisałem czyli wszystko z zewnątrz. Nic nie ruszałem od środka i nie rozumiem czemu masz aż takie problemy z tym.

--- Cytat: "Hants" ---Wnioski - konstrukcyjnie to sie niby Hyundai rozwija, ale ja juz podziekuje za eksperymentowanie, bo co nowsze auto, to ..bardziej jednorazowe.
--- Koniec cytatu ---

Mówisz o "rozwoju" sprzed 10 lat więc ja bym nie oczekiwał zbyt wiele. Accent to miał być tani i popularny samochód więc technologia w dół a dopiero za nią cena. Ja sie ciesze, ze mój nie rdzewieje i się nie psuje i to mi wystarczy. Z sympatii dla tego samochodu mówie o nim, że jest PROSTY a ze ma jakieś swoje wady - każdy samochód ma :)

Powidz lepiej jak Ci z rurkami poszło :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej