Forum > Tucson JM
spalanie Tucson
Januszha:
Witam wszystkich. Tucsonem jeżdżę od 2006 , przejechałem ok. 30.000 km. Spisuje się bardzo dobrze, żadnych usterek do tej pory. Jedynym mankamentem jest zbyt duże spalanie. Cały czas utrzymuje się w granicach 13,5l/100 w cyklu miejskim i ok. 10.5 - 11l/100 na trasie (co ciekawe nie ma różnicy czy bagażnik zapakowany aż po sam dach czy jedzie 2 osoby). Próbowałem walczyć z tematem w serwisie ale zakażdym razem komputer pokazuje 0 błędó a komputer to najważniejsza rzecz. Ostatnio zgłosiłem to (bo auto jest na gwarancji) do Hyundaia i odpisali mi że spalanie cyt. "na poziomie 50-70% wyzsze od testowego jest zajwiskiem absolutnie naturalnym i wynikajacym jedynie ze zjawisk fizycznych i termodynaiki silnika i nie jest objawem jakichkowliek nieparidlowości.."
Ciekaw jestem Waszych opinii i sugestii w tej sprawie.
Pozdrawiam serdecznie.
makako:
ja mam nówke z października i komp pokazuje też 12-13 litrów miasto i 11 trasa przestałem juz patrzeć na komp , przy tankowaniu pod korek w mieszanej jeździe wychodzi mi teraz po zrobieniu 3000 tys ok 9,5 litra chyba ten typ tak ma
rambo_3m:
Wszystko to jest kwestia stylu jazdy. Ja mogę jeździć także będzie spalał 12-13 l i tak że będę się mieścił w 7 l. Dużo jeżdżę w mieście, stoję w korkach, robię częste i krótkie trasy i spalanie wychodzi mi ok. 8,5 l100 km
Januszha:
Dzięki za Wasze odpowiedzi.
Mam tylko pytanie czy Wasze silniki to diesle czy benzynowe. Mój to jest benzyna 2.0 i bardzo bym chciał , żeby palił mniej niż 10l/100 w mieście . Byłbym cały happy ;). Natomiast te 7l/100 to dla mnie jest nie do wyobrażenia, musiałbym chyba stać w miejscu.
Pozdrawiam.
BartBartez:
--- Cytat: "Januszha" ---Mój to jest benzyna 2.0 i bardzo bym chciał , żeby palił mniej niż 10l/100 w mieście . Byłbym cały happy ;)
--- Koniec cytatu ---
Dobry żart. Możesz pomarzyć. Około 10l to pali Coupetka z takim silnikiem przy spokojnej jeździe. A przy masie Tucsona można pomarzyć
Nawigacja
[#] Następna strona