Forum > Tucson JM
spalanie Tucson
wlad:
--- Cytat: "Januszha" ---Mój to jest benzyna 2.0 i bardzo bym chciał , żeby palił mniej niż 10l/100 w mieście .
--- Koniec cytatu ---
widze ze zarty cie ciesza :mrgreen:
duza masa i naped 4X4-nie ma szans nawet na marzenia o takim spalaniu.
moj diesel w miescie lyka blisko 9l/100km przy zwawym poruszaniu sie i komplecie pasazerow....
seboc:
widze ze zarty cie ciesza :mrgreen:
duza masa i naped 4X4-nie ma szans nawet na marzenia o takim spalaniu.
nie porównywałem jeszcze wskazania komputera z zakupionym paliwem,
ale ten pokazuje 9,6 litra po przebiegu 3kkm,
jazda wokół Katowic i mniej po samym mieście (między marketami),
silnik benzynowy,
więc chyba takiej możliwości bym nie skreślał :-)
Januszha:
Seboc , wlałeś w moje serce odrobinę nadziei. Już myślałem, że trzeba skapitulować i dać sobie spokój, ale nie - będę próbował dalej. Zamierzam kolejny raz zapytać Hyundaia jak się mają informacje zamieszczane w ich folderach reklamowych dostępnych przy zakupie auta do rzeczywistych parametrów spalania w moim aucie. Bo w dokumentacji samochodu na temat spalania niestety nic nie ma.
do Wlad. Rozumiem, że 4x4 chodzi Ci o sam ciężar tego napędu, bo przecież nie jeżdżę na nim na codzień.
Brt85:
--- Cytat: "Januszha" ---bo przecież nie jeżdżę na nim na codzień.
--- Koniec cytatu ---
4WD jest dołączane automatycznie, jeżeli jest taka potrzeba. Przy "normalnym" ruszaniu, bez żadnego poślizgu powinno być zwykłe 2WD.
Popatrzcie na spalania innych Tucsonów z benzyną 2,0 ->KLIK
Większość z nich oscyluje w granicach 10l/100km
BartBartez:
--- Cytat: "Brt85" ---Popatrzcie na spalania innych Tucsonów z benzyną 2,0 ->KLIK
--- Koniec cytatu ---
Jest tylko jeden 4WD i jego spalanie to ponad 12L. Warto też zaznaczyć, że te spalania nie są na polskim paliwie, a to znaczna różnica. Np. Coupe I gen silnik 2.0 spalania oscylują około 8 litrów :roll:
Nawigacja
[#] Następna strona