Forum > i30 FD
Miganie wyświetlacza licznika
apikus:
--- Cytat: "janusz48" ---FD 1.6 CRDi
--- Koniec cytatu ---
Zmylił mnie rok produkcji. Masz 2012
Ja na Twoim miejscu jeszcze raz podjechałbym do serwisu i pokazał usterkę.
janusz48:
Gwarancja (5 lat) skończyła się w końcu kwietnia.Niestety. Ciekaw jestem czy zegary od KIA Ceed (bliźniak i30) pasowałyby do i30.
arni_23:
Kolego, Apikus dobrze radzi, jedź do serwisu.
Powołaj się na akcję serwisową, sprawdzą czy da radę podciągnąć twoje auto na akcję. To akurat nic nie kosztuje.
Akcja serwisowa była na pewno.
Nie próbuj wydawać pieniędzy niepotrzebnie.
Pytanie nic nie kosztuje.
Angel:
Ja mam ten sam problem, pytałem się w Stawowym w Bielsku dziś i powiedzieli, że niestety nie wymienią (auto już po gwarancji 2010 r.), powiedzieli, że mogę napisać prośbę do centrali..
A czy zna ktoś elektryka który umie to naprawić i wie jakie to są koszty?
Na allegro idzie kupić masę używek, pytanie czy z nimi nie będzie za chwile to samo się działo, skoro to była wada fabryczna :/
janusz48:
--- Cytat: "arni_23" ---Kolego, Apikus dobrze radzi, jedź do serwisu.
Powołaj się na akcję serwisową, sprawdzą czy da radę podciągnąć twoje auto na akcję. To akurat nic nie kosztuje.
Akcja serwisowa była na pewno.
Nie próbuj wydawać pieniędzy niepotrzebnie.
Pytanie nic nie kosztuje.
--- Koniec cytatu ---
Zanim miałem osobiście podjechać do ASO Wroclaw (130km z drogą powrotną) skontaktowałem się telefonicznie z serwisem JAREMKO ul.Mińska 41a Wroclaw.Paweł z serwisu stwierdził,że trzeba podjechać do nich i dokonać weryfikacji która kosztuje 280zł (!!!).Ciekawe,że spojrzenie na wyświetlacz tak drogo kosztuje!!! Nie potrzeba podłączenia żadnego komputera!Po weryfikacji pan napisze do Hyundai,a czy może dokonać bezpłatnej wymiany zestawu zegarów.Czyli nie mając żadnej pewności co do bezpłatnej wymiany tracę od razu 280zł+30zł paliwo=310zł.Nie licząc mojego czasu.Podałem nr VIN i serwisant stwierdził,że na moje auto nie ma akcji serwisowej dotyczącej wyświetlacza.Będę zatem musiał kiedyś podjechać do elektryka/elektronika który tym się zajmuje.
Problem rozwiązany.Kupiłem używany,ten sam typ,to samo oznaczenie,stan idealnyWymieniłem,działa idealnie.Teraz mam przebieg niższy o ok.60 tys.km i będę musiał jechać skorygować stan "do przodu" do takiego jaki mam na wymienionym.Ciekawe ile kosztuje skorygowanie samego licznika? Ale najważniejsze jest to,że nie muszę jechać do serwisu i bulić za diagnozę (280zł!) i prosić o złożenia wniosku o naprawę w ramach gestu handlowego.
Nawigacja
[#] Następna strona