Forum > i30 FD

Miganie wyświetlacza licznika

<< < (14/14)

babrak:

--- Cytat: ls29 w 05 Lipiec 2019, 16:27:20 ---Kolego chodzi o taki efekty tylko szybciej ?
--- Koniec cytatu ---
Mam dokładnie taki sam objaw migotania podświetlenia wyświetlacza :-(

babrak:

--- Cytat: janusz48 w 05 Lipiec 2019, 20:16:12 ---U mnie elektronik wymienił (120zł) za moją zgodą wszystkie 30 szt. b.dobrej jakości.Wybrałem kolor czerwony.Podświetlenie zegarów (zwłaszcza wieczorem lub w nocy) rewelacja,nie rażą i robią świetne wrażenie.Wyświetlacz (podświetlenie) wreszcie działa tak jak należy,mam spokój i bez nerwów,że cos miga.
--- Koniec cytatu ---

Możesz wrzucić jakieś foto ? Poza tym jakby można spytać tego elektronika, jakie konkretnie zastosował te czerwone diody - byłbym wdzięczny.
Chodzi o to, że chcę wymienić te niebieskie podświetlenie na czerwone właśnie , ale jest problem bo te diody plcc-2 niebieskie są zasilane napięciem 2,8-3,6 V a czerwone czy pomarańczowe 1,8-2,4 V - no i boję się, że spalą się po krótkim czasie użytkowania.

bobekos:

--- Cytat: babrak w 09 Luty 2022, 23:38:26 ---Możesz wrzucić jakieś foto ? Poza tym jakby można spytać tego elektronika, jakie konkretnie zastosował te czerwone diody - byłbym wdzięczny.
Chodzi o to, że chcę wymienić te niebieskie podświetlenie na czerwone właśnie , ale jest problem bo te diody plcc-2 niebieskie są zasilane napięciem 2,8-3,6 V a czerwone czy pomarańczowe 1,8-2,4 V - no i boję się, że spalą się po krótkim czasie użytkowania.

--- Koniec cytatu ---
U mnie skończyło się wymianą licznika na nowy (używany) i zmiana stanu licznika. Spokój od kilku lat :)

babrak:
Na czerwono jest zajebiście. W rzeczywistości wygląda jeszcze dużo lepiej.

bobekos:
Daj foto nocą z ciekawości...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej