Forum > i30 FD
Miganie wyświetlacza licznika
arog52:
Witam. Od pewnego czasu mam problem z wyświetlaczem a właściwie podświetleniem licznika i komputera. W czasie jazdy zmienia się natężenie podświetlenia ale nie są to zmiany na zasadzie jaśniej ciemniej tylko potrafi sobie zrobić dyskotekę. Czy ktoś miał już podobne zdarzenie i jak temu zaradzić?
edycja tematu - tekla
wwojtas77:
Prawdopodobnie nie łączy jakiś stycznik trzeba podjechać na serwis bo nie ma co się bawić jak autko jest na gwarancji.
arog52:
Tak tez zrobiłem, ale podobno sprawdzili wszystkie podłączenia do licznika i bez efektu. Oddałem ponownie i maja szukać, ale myslałem, że może już ktoś coś podobnego miał i zna odpowiedź
ZiebaMMCars:
Witam
Kilka razy spotkaliśmy sie z takim problemem, w pierwszym przypadku był to zaśniedziały (zielony) styk w kostce głównej zestawu wskaźników, za drugim razem uszkodzenie wewnętrzne zestawu.
W obu przypadkach, jeżeli problem sie ponawia przysługuje wam wymiana na zestawu wskaźników gwaracji
kopaczak:
Witam,
od jakichś dwóch dni mam ten sam problem, auto już po gwarancji gdzie szukać ? rozebrałem już licznik ruszałem kostkami ale nic to nie daje, może z drugiej strony wiązki tylko gdzie szukać ? Nie jest to wina samego wyświetlacza ?
Nawigacja
[#] Następna strona