Autor Wątek: [ix35 EL] Siedzisko fotela kierowcy  (Przeczytany 68420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zomol

• Gość
[ix35 EL] Siedzisko fotela kierowcy
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Sierpień 2013, 12:39:01 »
Cytat: "Zibi"
nie chciałbym być niekulturalny i wkraczać w sferę życia intymnego forumowiczów, ale czy Wy nie uprawiacie seksu na tych fotelach?
Szczęśliwym posiadaczem jestem od 16 miesięcy, przejechane prawie 20kkm i ani okruszka.

Ja swojego już sprzedałem ale przejechałem ok 40 tys i też nic z siedziskiem się nie działo.
Widać sami erotomani na forum siedzą a po "fakcie" okruszki pod siedzeniem liczą  :-P

mia

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Sierpień 2013, 13:11:53 »
Cytat: "Zibi"
nie chciałbym być niekulturalny i wkraczać w sferę życia intymnego forumowiczów, ale czy Wy nie uprawiacie seksu na tych fotelach?
Szczęśliwym posiadaczem jestem od 16 miesięcy, przejechane prawie 20kkm i ani okruszka.

Mam nadzieję że w weekend zweryfikuję Twoją teorię i dam znać czy "weryfikacja" spowodowała pojawienie się okruszków:D

Robert

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 09 Sierpień 2013, 19:37:39 »
A da sie te fotele tak rozłozyc aby sie przespac? Instrukcje zostawiłem w garazu a nigdy nie rozkładałem.Szykuje msie długa trasa i tak sobie pomyslałem czy da sie przedrzemać w aucie?

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Sierpień 2013, 10:07:48 »
Cytat: "Robert"
A da sie te fotele tak rozłozyc aby sie przespac? Instrukcje zostawiłem w garazu a nigdy nie rozkładałem.Szykuje msie długa trasa i tak sobie pomyslałem czy da sie przedrzemać w aucie?

raz mi się zdarzyło w nim przekimać nockę, bo nie chciało mi się namiotu rozkładać, przy moich 167cm lepiej było z tyłu na kanapie, niż z przodu na rozłożonym.

vqsoft

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Sierpień 2013, 23:53:33 »
ja ostatnio kimałem w  drodze na Chorwację , z moja waga i wzrostem dałem rade..

Offline Slay75

• Giełda
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Sierpień 2013, 20:51:10 »
Wracając ze spaceru, przechodziłem koło ix35 i co ujrzałem w środku? Masakra, zastanawiam się dlaczego właściciel nie reklamował tego, a może już reklamował?

cruel

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Sierpień 2013, 23:06:02 »
I tak pewnie w serwisie stwierdzą, że jest to spowodowane wsiadaniem/wysiadaniem z auta ( z zaznaczeniem, że było to robione "nieumiejętnie - cokolwiek miałoby to znaczyć).

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Sierpień 2013, 23:11:26 »
Może spodnie miały ostre kanty?  :mrgreen:

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Sierpień 2013, 13:10:05 »
Ciekaw ile najechane musiał mieć ten ix że mu tak skóra się rozeszła.... :mrgreen:  :mrgreen:

Sławek

• Gość
Tapicerka
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Wrzesień 2013, 12:26:44 »
Witajcie,
z przerażeniem odkryłem :-(  :-(  rozdarcie tapicerki na siedzeniu kierowcy po rocznej eksploatacji.(Zakupiony 2012r) Co wy na to, czy to jedyny przypadek? Czy w ramach reklamacji należy się wymiana siedziska? .Pozdrawiam

Offline gurszczak

• Giełda
Re: Tapicerka
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Wrzesień 2013, 13:35:51 »
Cytat: "Sławek"
Witajcie,
z przerażeniem odkryłem :-(  :-(  rozdarcie tapicerki na siedzeniu kierowcy po rocznej eksploatacji.(Zakupiony 2012r) Co wy na to, czy to jedyny przypadek? Czy w ramach reklamacji należy się wymiana siedziska? .Pozdrawiam

zależy czy rozdarte czy pęknięte może być niewłaściwe użytkowanie wszystko zależy od ASO.

zomol

• Gość
Re: Tapicerka
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Wrzesień 2013, 14:15:36 »
Cytat: "Sławek"
Witajcie,

Pewnie stwierdzą, że niewłaściwie siadałeś  :lol:

Azool

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 14 Listopad 2013, 21:59:07 »
Byłem wczoraj na przeglądzie i zgłosiłem fakt tej kruszącej się gąbki. Pan się uśmiechnął i poinformował mnie że to norma. Powiedział też że elementy ramy siedzenia nawet potrafią przeciąć tapicerkę, tak jak to właśnie u niektórych miało miejsce. Na szczęście mają już problem opanowany i zakładają  jakieś tam nakładki, które rozwiązują problem. Niestety nie mieli na miejscu i muszę poczekać na nową gąbkę.

Tak informacyjnie. Za przegląd roczny zapłaciłem 580zł, z tym że sam kupiłem filtr kabinowy węglowy bo oni to tylko zwykłe zakładają.

ftomas

• Gość
w kwestii fotela i problemów z nim związanych
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Listopad 2013, 11:19:50 »
Witam, wszystkich w moim pierwszym poście po latach niebytności na tym forum ( byłem stałym bywalcem na dawnym formum które zostało wystrzelone w kosmos wraz z całą jego zawartością kilka lat wstecz )
W kwestii fotela w moim IX35 , od początku tj. od 2010 roku z pewnym nasileniem występuje nietypowy problem pt. samoczynne opadające oparcie fotela do tyłu ,inaczej mówiąc oparcie fotela przechyla się po kilkudniowej jeździe nieznacznie do tyłu na tyle jednak że regularnie co kilka dni moja ręka z automatu musi przywoływać pion fotelu do porządku ...jakieś dwa - trzy obroty pokrętłem , niejednokrotnie problem ten zgłaszałem w serwisie ( Poznań , Inowrocław , ostatnio Kalisz ) za każdym razem spotykałem się ze stwierdzeniem ...pierwszy raz o czymś takim słyszymy....może i pierwszy raz, ale dla mnie jest to FAKTEM , na dodatek uciążliwym od pewnego czasu , podejrzewam że nie występuje ten problem masowo ponieważ w moim przypadku zapewne wpływ ma moja masa ...typowego polaka (181cm -100kg ) i dlatego nie jest powszechnie znany ten problem, w/g ostatnich zapewnień serwisu w Kaliszu ( w którym kilka dni wymieniane miałem między innymi sprzęgło z dociskiem - o tym napiszę oddzielny post dla zainteresowanych ) problem fotela i jego przypadłości został zgłoszony do centrali, i czekam uzbrojony w cierpliwość której energia spada wraz ze zbliżaniem się do granicznej daty mojej gwarancji , na reakcję zespołu konsultantów medycznych z Hyundai Polska . Postaram się na bieżąco informować o postępach tej sprawy . Nadmienię  w tym miejscu tylko że chyba wyjątkowo mnie nie dotyczył problem z wypadającym popcornem (pianką) z siedzeń, natomiast w maju 2013 wymieniono mi bez słowa w Inowrocławiu przy okazji serwisu pokrowiec eko-skóry na siedzeniu kierowcy który został nadcięty materiał na wysokości mechanizmu podnoszenia fotela przez wyczuwalny niechroniony element blachy który w konsekwencji przeciął skórę .

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #44 dnia: 17 Listopad 2013, 11:50:21 »
dochodzę do wniosku, że większość przypadłości ix35 pochodzi z wieku dziecięcego, osobiście nigdy nie kupowałem pierwszych modeli jakiegokolwiek sprzętu, jednak ostatnio zainstalowałem Windows 8.1 i wiem, czym skutkuje chęć posiadania najnowszych zabawek - tu wystarczyła reinstalacja systemu do Win 8 oraz wszystkich programów.