Witam, wszystkich w moim pierwszym poście po latach niebytności na tym forum ( byłem stałym bywalcem na dawnym formum które zostało wystrzelone w kosmos wraz z całą jego zawartością kilka lat wstecz )
W kwestii fotela w moim IX35 , od początku tj. od 2010 roku z pewnym nasileniem występuje nietypowy problem pt. samoczynne opadające oparcie fotela do tyłu ,inaczej mówiąc oparcie fotela przechyla się po kilkudniowej jeździe nieznacznie do tyłu na tyle jednak że regularnie co kilka dni moja ręka z automatu musi przywoływać pion fotelu do porządku ...jakieś dwa - trzy obroty pokrętłem , niejednokrotnie problem ten zgłaszałem w serwisie ( Poznań , Inowrocław , ostatnio Kalisz ) za każdym razem spotykałem się ze stwierdzeniem ...pierwszy raz o czymś takim słyszymy....może i pierwszy raz, ale dla mnie jest to FAKTEM , na dodatek uciążliwym od pewnego czasu , podejrzewam że nie występuje ten problem masowo ponieważ w moim przypadku zapewne wpływ ma moja masa ...typowego polaka (181cm -100kg ) i dlatego nie jest powszechnie znany ten problem, w/g ostatnich zapewnień serwisu w Kaliszu ( w którym kilka dni wymieniane miałem między innymi sprzęgło z dociskiem - o tym napiszę oddzielny post dla zainteresowanych ) problem fotela i jego przypadłości został zgłoszony do centrali, i czekam uzbrojony w cierpliwość której energia spada wraz ze zbliżaniem się do granicznej daty mojej gwarancji , na reakcję zespołu konsultantów medycznych z Hyundai Polska . Postaram się na bieżąco informować o postępach tej sprawy . Nadmienię w tym miejscu tylko że chyba wyjątkowo mnie nie dotyczył problem z wypadającym popcornem (pianką) z siedzeń, natomiast w maju 2013 wymieniono mi bez słowa w Inowrocławiu przy okazji serwisu pokrowiec eko-skóry na siedzeniu kierowcy który został nadcięty materiał na wysokości mechanizmu podnoszenia fotela przez wyczuwalny niechroniony element blachy który w konsekwencji przeciął skórę .