Forum > i30 FD
Szarpanie, gaśnięcie i ogólnie duży problem z samochodem.
Xsazaxa:
Odkręciłem ją od kolektora ale nie odpinalem tych węży od podgrzewania jej. Z braku czasu nie miałem pomysłu jak zatamować wyciek płynu chłodzenia. Ale wyczyściłem ją z dwóch stron zmywaczem do hamulcy, pędzelkiem i ręcznikiem papierowym. Do silniczka krokowego nie zaglądałem może tam jest jeszcze syf.
Ona chyba nigdy nie była czyszczona, jak przeciągnęłam po niej palcem to fałdy smoły zostawały mi na palcu.
XT1097:
Dzięki za info. Benzyna ekstrakcyjna (zmywacz) ma to do siebie że totalnie "wysusza" i odtłuszcza te powierzchnie. Stąd z sytuacji zaklejenia możesz przejść do sytuacji "zatarcia". Ja bym się nie bał psiknac tam w ośkę jakiegoś wd40 bo on ma też właściwości lekko smarne. A pytanie czy przepustnica ma luzy - one mogą powodować zasysanie lewego powietrza - w maluch ilościach ale właśnie przy przymkniętej przepustnicy te małe ilości powietrza mogą grać rolę.
Wężyki można próbować zacisnąć /złamać i zacisnąć ale zawsze odrobinka płynu wyleci.
Xsazaxa:
Wracam z powrotem. Po prawie tygodniu bezproblemowej jazdy, dzisiaj problem powrócił. Nie wiem czy pośrednim powodem było to że był przymrozek i on miał też z tym jakiś związek, ale znowu zaczęło szarpać i zamulać. Gdy już się dobrze rozgrzał to ustało. Odczytałem błędy to żadnych nie było.
Więc całkowicie wyjąłem przepustnice razem z silniczkiem krokowym. Przepustnica była czysta ale jeszcze dokładnie ja wymysłem specyfikiem do czyszczenia gaźników.
Natomiast silniczek krokowy był bardzo brudny mimo zapewnień mechanika wcale do niego nie zaglądał...
Po złożeniu wszystkiego do kupy auto lepiej się zbiera.
I teraz pytania.
1. Czy między ta łopatka przepustnicy a jej korpusem powinna być minimalna przerwa tekże swiecilem latarka to delikatnie na krawędziach prześwitywały. Czy ma być ona szczelnie zamknięta? Niby jak nalałem tego specyfiku na ta klapkę to nie wyciekał.
2. Czy niska temperatura na dworzu może mieć jakiś związek? Bo zauważyłem że im zimniej tym częściej szarpanie się pojawiało. Może w nieco coś przymarzać albo blokować się od niskiej temperatury?
XT1097:
Każdy glut im zimniejszy tym gęstszy. Pojeździć trochę, zobaczysz. Co do szczelności na przelot to nie jestem pewien. Ważne żeby na osi nie miała nieszczelności bo wtedy zaciągnie lewe powietrze z zewnątrz
Xsazaxa:
A od czego jest taka trzecia rurka podciśnienia która idzie od przepustnicy i ucieka gdzieś pod samochód? Bo na niej jest jakiś chyba czujnik.
A masz pomysł jak sprawdzić w domowych warunkach szczelność dolotu? Bo to też może być przyczyną z tego co czytałem.
Nawigacja
[#] Następna strona