Forum > i30 FD
Szarpanie, gaśnięcie i ogólnie duży problem z samochodem.
Xsazaxa:
Witam. Może tu ktoś mi pomoże bo mechanik rozkłada ręce i mi pomysły też się kończą.
Zaczynając od początku to na początku października mój i30 zaczął szarpać. Oddałem do mechanika wymienił świece bo rzekomo miało pomóc. Pojeździłem kilka dni szarpanie wróciło. Oddałem znowu do mechanika szukali ze dwa dni przyczyny aż w końcu skończyło się na czyszczeniu silnika krokowego i czujnika ciśnienia w kolektorze dolotowym. Odebrałem samochód i znowu parę dni jeździłem i szarpanie wróciło.
Jednego razu nawet gdy zatankowałem samochód i nie chciał odpalić. Scholowalem go do domu i wieczorem sprawdziłem czy odpala i odpalił i jeździł bez zarzutu. Oddałem trzeci raz do mechanika to rozłożyli ręce bo ani komputer nie pokazuje błędów a u niego samochód sprawuje się dobrze. Odebrałem go trzeci raz oczywiście po paru dniach znowu zaczęło się szarpanie i doszedł problem tego że czasem gaśnie na skrzyżowaniu.
Wkurzyłem się i kupiłem sobie interfejs diagnostyczny żeby samemu ustalić przyczynę. Pojeździłem z podpiętym komputerem to w końcu po kilkunastu kilometrach pojawił się błąd P0068. Chciałem się umówić na wizytę u mechanika, ale mówi że ma odległe terminy więc musiałbym czekać że 3 tyg.
Więc postanowiłem zrobić sobie to sam, poczytałem w internecie za co odpowiada ten błąd to jest co najmniej kilka przyczyn. Na początek wymieniłem czujnik ciśnienia w kolektorze ale to nie pomogło.
Podpowiedzcie mi coś jeszcze bo w taką pogodę jak jest teraz nie chce mi się rozbierać połowy samochodu.
Ogólne podsumowanie mojego problemu to.
-szarpanie gaśnięcie samochodu co kilka dni w resztę dni jeździ normalnie.
- nie świeci się kontrolka check engine. W komputerze ogólnie brak błędów.
- raz na jakiś czas pojawia się błąd p0068.
Proszę o jakieś rady bo już powoli brakuje mi pomysłów i cierpliwości.
I30 2007r 1.6 benzyna.
robaszek127:
Przecież wyszedł błąd otwarcia przepustnicy i tam szukaj. Samem jak widzisz szybciej doszedłeś niż mechanik. Oni wymieniają części na pałę czyli od razu świece itp co można zrobić samemu i wyjdzie dużo taniej. MI też ostatnio samochó nie zapalił i nie było błędą choć raz wyskoczył o nieprawidłowej ilości powietrza też przepustncy. A okazał się zaciety EGR co walił spaliny zamiast być zamkniey.
XT1097:
Code P0068: MAP/MAF – Throttle Position Correlation. Z opisu wynika że nie ma korelacji między otwarciem przepustnicy a ciśnieniem/przepływem więc ja obstawiam raczej te czujniki. Oczywiście najpierw sprawdź złącza, wykręć czujniki zobacz czy nie zawalone brudem itd. Zakup i wymiana po wyeliminowaniu prostszych przyczyn. Dość już kasy wywaliłeś na "mechaników".
Może też być tak, że ECU zadaje położenie przepustnicy spodziewając się określonych ciśnień i przepływów a np przepustnica się zacina i "nie robi"
Xsazaxa:
--- Cytat: robaszek127 w 24 Listopad 2024, 16:13:57 ---Przecież wyszedł błąd otwarcia przepustnicy i tam szukaj. Samem jak widzisz szybciej doszedłeś niż mechanik. Oni wymieniają części na pałę czyli od razu świece itp co można zrobić samemu i wyjdzie dużo taniej. MI też ostatnio samochó nie zapalił i nie było błędą choć raz wyskoczył o nieprawidłowej ilości powietrza też przepustncy. A okazał się zaciety EGR co walił spaliny zamiast być zamkniey.
--- Koniec cytatu ---
Zdjelem rurę z przepustnicy i włożyłem tam palec okazało się że jest tam czarna jak smoła. Jutro to rozbiore, jeśli się okaże że to taka pierdoła powodowała te problemy to zwatpie w mechaników i sam będę sobie naprawiał samochody. Dzięki za wskazówkę.
XT1097:
Doszedłeś do tego, do czego ja doszedłem kilkanaście lat temu. Gratulacje. Będzie pan zadowolony :D :D :D
Nawigacja
[#] Następna strona