Wymieniłem radionawigację (i30 Fastback 2018), działa bez problemów, od razu miałem przepięty pin 33, radio wyłącza się po otwarciu drzwi. Przy wrzuceniu wstecznego jest czarny obraz, rozważam jeszcze podpięcie oryginalnej kamery (mam nawet na nią otwór w zderzaku), zobaczymy czy będą chęci, żeby ciągnąć przewód przez całe auto, oryginalne kamerki można dostać za kilkadziesiąt złotych na aukcjach.
Jeśli chodzi o wersje radionawigacji, to nie wiem dokładnie którą założyłem, wydaje mi się, że 96550-G4100PMP, ponieważ miało złącze na antenę, które zostało niepodłączone (DAB). Z kolei wersja 96550-G4000PMP wg google tego złącza nie ma. Obie wersje są do aut przed liftem i są z nawigacją (jest slot na kartę SD).
To DAB coś daje? Pewnie jest połączone z anteną na dachu? Nie mam płetwy, tylko zwykłą antenę.
Niestety jest to najprawdopodobniej ta wersja radia, w której nie idzie się dostać do Engineering mode, żeby włączyć bezprzewodowe Android Auto. Próbowałem różnych sposobów, niestety dostałem się tylko do Dealer Mode, do Engineering już nie.
Wersję softu wrzuciłem 240306 razem z mapami, tutaj bez problemów.