Forum > i30 PD

skorodowany tłumik 2 letni Hyundai - drastyczne zdjęcia

<< < (2/9) > >>

weuek:
Polecam takiego strucelka, jak w moim awatarze - jak tylko jedzie, to masz wszystkie zmartwienia z głowy. :-)

mercator2020:

--- Cytat: weuek w 09 Maj 2022, 11:27:56 ---Polecam takiego strucelka, jak w moim awatarze - jak tylko jedzie, to masz wszystkie zmartwienia z głowy. :-)

--- Koniec cytatu ---

Tato ma coś podobnego...

robaszek127:
U mnie fabryczny tłumik ma zero rdzy na zewnętrznej blasze i o dziwo jest ona solidna. Jedynie co to rdza na bocznych jak widać na zdjęciu i rurze idącej dośrodkowego tłumika.

tomilipin:
mercator2020, a napisz jeszcze czy garażujesz Hultaja od nowości oraz gdzie jeździsz (autostrady, miasto, polne drogi, "ekspresówki", może jeszcze gdzieś indziej). Może przyczyną jest sól, kamienie i wilgoć?
Spojrzałem kilka godzin temu na tłumik mojego i30 (2017 rok, 20 000 przebiegu) i nie jest tak źle, choć faktycznie rdza pojawia się w niektórych miejscach.

Mariusz90r:
Drastyczne zdjęcia :D Normalny stan tłumika w nowych autach po dwóch latach, w niektórych autach wygląda to lepiej w innych gorzej, dużo zależy od warunków w jakich użytkujesz auto, ale dopóki nie ma tam dziury to w ASO nic nie załatwisz, zwykła powierzchniowa korozja. Pocieszę Cię że sądząc po tych drastycznych  ;) zdjęciach to jeszcze spokojnie z 4 lata pojeździsz zanim coś się podda.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej