Forum > i30 GD

Kontrolka ładowania akumulatora co jakiś czas na ułamek sekundy zapala się

<< < (3/7) > >>

maniek87:
Jedz odczytać błędy z LPG, może komputer coś podpowie jeśli masz w miarę fajną instalacje.

Markuss1:
Znajomy, który ma ten sam model i30 pozwolił mi podmienić na chwilę alternator.
Niestety po zamianie dalej ten sam objaw - na benzynie wszystko OK a na LPG przy dodawaniu gazu na chwilę pokazuje się kontrolka ładowania.
Chyba bez wizyty u gazownika się nie obędzie...

Zaratusztra22:
U mnie zapalał sie check engine i kontrolka ładowania. Tylko na lpg. Gazownik podpiął pod kompa i niby za bogata lub za uboga mieszanka juz nie pamiętam. Wgrał nowe ustawienia ale błąd sie nadal pojawiał. Kazał zmienic świece i teraz ani check ani ładowanie sie nie pojawia. Nie wiem co swiece miały wspolnego z ładowaniem. Błędy sie pojawiały przy roznych prędkosciach.

Markuss1:

--- Cytat: Zaratusztra22 w 20 Sierpień 2021, 22:01:32 ---U mnie zapalał sie check engine i kontrolka ładowania. Tylko na lpg. Gazownik podpiął pod kompa i niby za bogata lub za uboga mieszanka juz nie pamiętam. Wgrał nowe ustawienia ale błąd sie nadal pojawiał. Kazał zmienic świece i teraz ani check ani ładowanie sie nie pojawia. Nie wiem co swiece miały wspolnego z ładowaniem. Błędy sie pojawiały przy roznych prędkosciach.

--- Koniec cytatu ---

U mnie ta przyczyna odpada. Świece i cewki zapłonowe zmieniałem na nówki 2 tys. km temu, bo trochę szarpało mi na gazie.
Check się nie zapalił nigdy....

Markuss1:
Teraz to już całkiem zgłupiałem - kontrolka akumulatora zapala się też na benzynie, chociaż zdecydowanie rzadziej niż na LPG.
Jak już wspominałem, zapala się podczas przyspieszania - teraz to już nawet miga kilka razy pod rząd w sekundowych odstępach czasu. Wychodzi na to, że LPG nie ma z tym nic wspólnego. Gdybym nie wymieniał dwukrotnie alternatora, to byłbym pewien, że to jego wina, a tak to dalej jestem w lesie...  :( :( :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej