Forum > i30 FD
Dymi i szarpie na zimnym.
Tomekk:
--- Cytat: weuek w 18 Lipiec 2021, 08:29:35 ---Tomekk wymieniałeś u siebie świece żarowe? Bo teraz tak myślę, że u mnie zostały wymienione, ale osobiście tego nie robiłem i może w warsztacie założyli mi złe świece.
--- Koniec cytatu ---
no właśnie poczytałem trochę na forum ceed'a gdzie chłopaki także walczyli z tym puszczaniem dyma przy rozruchu i w większości przypadków to jednak były świece.
kupiłem auto przy przebiegu 150 tys. i było ok, teraz mam nalatane bodajże 208 tys. - świec nigdy nie wymieniałem ale chce je teraz wymienić i zobaczyć czy to to - żyje nadzieją że to świece ;)
Blue ix35:
--- Cytat: weuek w 18 Lipiec 2021, 08:29:35 ---Taki wpis dowodzi jak bardzo jeszcze ludziska żyją stereotypami, wszak turbobenzyny (nawet takie sprzed kilkunastu lat) nie mają z tymi dwoma rzeczami problemu. :-)
--- Koniec cytatu ---
Bo wszyscy zyja stereo...a ze tak zapytam ile ta turbenzynka miala pojemnosci bo nie 1,5 a i pewnie trza bylo krecic ja do 6 tysi zeby toto poszlo pod gorke na 6...tyz jezdzilem 2 ltr turbo b ponad 200km...na 5 ciezko oj ciezko trza bylo krecic a i wtedy ladnie mruczala no ale wole diesla ,-P .
pawelgep111:
odświeżę trochę temat. mam ten sam problem z puszczaniem dyma przy porannym rozruchu i przy mocnym przyspieszaniu oraz wyższym spalaniu o ok 1 l/100km ( żadnych błędów na kompie). kombinowałem z odłączeniem świec żarowych, przy 20 stopniach na zewnątrz odpala bez problemu. odpięcie przepływomierza powoduje tylko błąd i zablokowanie obrotów do ok 3 tyś. chciałem sprawdzić czy może wtrysk któryś już padł więc u mechanika podpięli tester i co zwróciło ich uwagę do dziwne wskazania z przepływomierza. mechanik wykonach skasowanie auto adaptacji przepływomierza (tak to nazwał) efekt : spalanie zmalało o ok 0.7 l/100km
zdecydowanie mniej kopci przy przyspieszaniu (rano puszcza dyma po odpaleniu bez zmian).
w związku z tym mam prośbę do forumowiczów o sprawdzenie u siebie w samochodach takich parametrów jak (na wolnych obrotach) Masa powietrza wpływająca do silnika przy otwartym i zamkniętym EGR (EGR zamyka się na wolnych obrotach po ok 30 sekundach gdy się nie dodaje gazu) oraz lambda i napięcie na sondzie
u mnie te wartości to
lambda 1,27 - 1.30
napięcie 0,15 - 0.25
MAF 10,72 g/sec (zamknięty EGR)
MAF 6,86 g/sec (otwarty EGR)
jeśli moje wartości będą się znacząco różnic może to oznaczać problem z przepływomierzem
guniak:
Z chęcią bym pomógł. Ale czasowo nie wyrabiam. Skąd jesteś ?
pawelgep111:
wystarczy podpiąć pod obd smartfon i przez jakąkolwiek apkę sczytać ww. wartości
Nawigacja
[#] Następna strona