Forum > i30 FD

Dymi i szarpie na zimnym.

<< < (5/7) > >>

weuek:

--- Cytat: Blue ix35 w 19 Lipiec 2021, 21:09:49 ---
Bo wszyscy zyja stereo...a ze tak zapytam ile ta turbenzynka miala pojemnosci bo nie 1,5 a i pewnie trza bylo krecic ja do 6 tysi zeby toto poszlo pod gorke na 6...

--- Koniec cytatu ---
Toto idzie pod górkę 140 km/h przy 3000 rpm na szóstym biegu. I ma jeno 1.4 pojemności. Ma wtedy 200 Nm i około 100 KM, więc spokojnie wystarczy do takiej jazdy.

Mój diesel 1.8 szedł pod tą samą górkę przy 2750 (był już wtedy poza swoim maksymalnym momentem) było w nim głośniej i bardziej wibrowało.

Widać dobitnie, że stereotyp mocarny! Jakbyś miał cień zielonego pojęcia, to wiedziałbyś, że w takich benzynkach dawno nie ma już czego szukać przy 6000 rpm, po wtedy już z 2000 po momencie jest (który zaczyna się jak w dieslu, a nie jak w azjatyckich wolnossących silnikach, czyli w mało użytecznym zakresie) i z 1000 po mocy.

Robek1:
Ktoś ogarnął temat, bo ja się jeszcze z tym męczę. Świece wykręcone i wszystkie grzeją. Napięcie do listwy też dochodzi. Jedynie co zauważyłem, to trzecia świeca od strony rozrządu ciężko się wykręcała, reszta normalnie. Na gwincie i pod nim oraz w miejscu gdzie trzpień wchodzi w świece (nie wiem czy jasno wyraziłem) miała jakiś osad. Reszta świec wyglądała jak nowe. Oczyściłem i wkręciłem z powrotem. Nie wiem czy to efekt placebo, ale przez kolejne 4 dni z rana i po dłuższym postoju kopcił o wiele mniej.

bobekos:
Może zmień paliwo na lepsze oraz stację? Ja miałem problem z odpalaniem na zimnym i to było rozwiązaniem problemu.

guniak:
Witam. Mi wymienili świece żarowe na Boscha . Dwie podobno nie paliły. I jak narazie od tygodnia jest spokój

Tomekk:
Także jestem po wymianie świec żarowych - wygląda na to że problem został rozwiązany.
te wykręcone sprawdziłem miernikiem i wychodzi na to że 3 nie miały przejścia. Odpalał normalnie ale dymił. Teraz po wymianie już nie puszcza takiej chmury

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej