Forum > i20
[i20 PB] Spalanie - czy tylko ja się czuję nabity w butelkę
ZacnyRycerz:
--- Cytat: "rafcio007" --- Ja powiem tyle, odpowiednie auto odpowiednia prędkość i więcej rozumu w głowach. Może byłoby mniej wypadków.
--- Koniec cytatu ---
Przy wadze i20 i przy w miare twardym nowym zawiasie, z kapciami 195/50/16" sygnowanymi przez Yokohama,
uważam iż jest to bezpieczne autko do zapie...lania.
--- Cytat: "Łukasz" ---Może po prostu niektórzy muszą sobie ego podbudować?
--- Koniec cytatu ---
Nie wszyscy na tym świecie są zamuleni jak staw w Dominowie.
Niektórzy ogarniają od dziecka sporty samochodowe i we krwi mają 115 oktanów.
BTW Pewnie większość z Was nawet nie wie, jak w poślizgu sie Wasze autka zachowują.
i20 bokiem w ciasne zakręty delikatnie lewą nóżką... na wyjściu z szykany wpadając bokiem na rondo...
Albo zimą altonen miedzy samochodami na ruchliwej ulicy...
No cóż, ja traktuję samochody jako moją pasję i zabaweczki jak maly chlopiec.
Jak ktoś woli zbierać znaczki, też gitara. Szanuję każdego kto ma jakąś pasję, jaką kolwiek,
i chętnie poszukam mu po starych pudełkach swoich znaczków w prezencie.
Pozdro 600 ;-)
accencik:
--- Cytat: "ZacnyRycerz" ---20 bokiem w ciasne zakręty delikatnie lewą nóżką... na wyjściu z szykany wpadając bokiem na rondo...
--- Koniec cytatu ---
Widzę u kolegi aspiracje rajdowe?
el capitan:
Z całym szacunkiem rycerzu ale takie pseudo rajdowe popisy na drogach publicznych dla mnie osobiście są przejawem - nazwijmy to eufemistycznie "skrajnej nieodpowiedzialności". Nie ma tu znaczenia jak panujesz nad autem - chcesz się bawić w taki sposób jedź na zamknięty tor - wtedy ja będę podziwiał jak jeździsz i doceniał Twój kunszt w innym wypadku zostanę "donosicielem" i zadzwonię na policję. Wybacz szczerość ale to lepsze niż kurtuazyjne milczenie.
Jacaw:
Do Zacnego Rycerza:
Wprawdzie nie uważam, że trzeba się ściśle trzymać przepisów i jak warunki na to pozwalają to można je lekko nagiąć, rozumiem też, że tego typu zabawy mogą być fajne. Sam chętnie bym się pobawił, ale na zamkniętym torze - niestety w mojej okolicy takich chyba nie ma.
Jednak tego typu wyczyny na drodze publicznej i to ruchliwej wydają mi się już lekką arogancją i brakiem poszanowania dla innych. Przypuszczam, że nie jesteś kierowcą rajdowym (chyba, że się mylę), tylko amatorem i robiąc tego typu popisy zbliżasz się niebezpiecznie do granic swoich umiejętności i właśnie to już jest niedopuszczalne na drogach publicznych. I nikt mi nie wmówi, że ma oczy dookoła głowy i nad wszystkim panuje w takich sytuacjach. Tor rajdowy to jest miejsce gdzie można jeździć na granicy lub nawet ją przekraczać, ale nie droga publiczna - do tego ruchliwa ulica, jeszcze na jakiejś zapomnianej wioskowej drodze można się bawić, ale na ruchliwej ulicy ? Pamiętaj, że nie jesteś tam sam i kogoś możesz zabić - Twoje życie Twoja sprawa, ale tam są też inni.
Wracając do głównego wątku, jak będę miał okazję to w sumie sam spróbuję zrobić test, czy auto będzie paliło mniej przy 4000 na niższym biegu, czy przy mniejszych obrotach na wyższym. Teoretycznie masz rację, że te 4000 powinny być najbardziej ekonomiczne, ale jakoś moje dotychczasowe doświadczenie na i20 nieco tej teorii przeczy - no ale zobaczymy, może się mylę. Oczywiście pozostaje problem z sensownym dojściem do tych 4000 w mieście (chyba trzeba by 2 jeździć cały czas), ale to już inna bajka.
rafcio007:
--- Cytat: "ZacnyRycerz" ---
--- Cytat: "rafcio007" --- Ja powiem tyle, odpowiednie auto odpowiednia prędkość i więcej rozumu w głowach. Może byłoby mniej wypadków.
--- Koniec cytatu ---
Przy wadze i20 i przy w miare twardym nowym zawiasie, z kapciami 195/50/16" sygnowanymi przez Yokohama,
uważam iż jest to bezpieczne autko do zapie...lania.
--- Cytat: "Łukasz" ---Może po prostu niektórzy muszą sobie ego podbudować?
--- Koniec cytatu ---
Nie wszyscy na tym świecie są zamuleni jak staw w Dominowie.
Niektórzy ogarniają od dziecka sporty samochodowe i we krwi mają 115 oktanów.
BTW Pewnie większość z Was nawet nie wie, jak w poślizgu sie Wasze autka zachowują.
i20 bokiem w ciasne zakręty delikatnie lewą nóżką... na wyjściu z szykany wpadając bokiem na rondo...
No cóż, ja traktuję samochody jako moją pasję i zabaweczki jak maly chlopiec.
Jak ktoś woli zbierać znaczki, też gitara. Szanuję każdego kto ma jakąś pasję, jaką kolwiek,
i chętnie poszukam mu po starych pudełkach swoich znaczków w prezencie.
Pozdro 600 ;-)
--- Koniec cytatu ---
Tylko czekać, aż kogoś potrącisz i albo okaleczysz do końca życia, albo zabijesz.
Tyle ode mnie.
Nawigacja
[#] Następna strona