Forum > i20
[i20 PB] Spalanie - czy tylko ja się czuję nabity w butelkę
btn:
--- Cytat: "Kam-mil" ---Zauważyłem, że ten silnik ma większy apetyt, gdy jest zimno. Idzie lato, więc znów będzie średnio 6,5. Pewnie też dlatego mniej pali tym, którzy przejeżdżają dłuższe odcinki, po prostu wtedy statystycznie silnik krócej pracuje gdy jest zimny.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie tak jak mówisz - z moich obserwacji wynika, że największy problem zimą to rozgrzanie zimnego silnika - zatem w trasie wynik nie odbiega wcale tak dużo od wyniku, jaki można osiągnąć latem.
A jak przy rekordach jesteśmy, to ja przy pierwszym albo drugim miałem 8,94. Średnia z 15 miesięcy to jakieś 7,12 (chociaż mi to teraz zimą trochę urosło).
--- Cytat: "cangi" ---pszy
--- Koniec cytatu ---
Litości...
Kam-mil:
--- Cytuj ---To jest hyundaia silnik, czy ktoś inny go wyprodukował? Bo nie mogę nigdzie info znaleźć.
Filtr powietrza gdy wymieniałem miał napis TOYOTA
--- Koniec cytatu ---
Silnik 1,2 Kappa to konstrukcja Hyundaia. Nawet stosunkowo świeża, bo debiutował w i10 i i20. Teraz też jest w Kia Rio, ale w RIO dołożyli mu zmienne fazy rozrządu, ma 85KM i chyba niższe spalanie.
1,4 ma zmienne fazy rozrządu i to jest najpoważniejsza różnica między 1,4 a 1,2. Silniki ze zmiennymi fazami rozrządu są bardzo oszczędne na niskich obrotach. Mój ojciec ma Toyotę Yaris I z 4cylindrowym 1,0 VVTi (a więc ze zmiennymi fazami rozrządu) i bez problemów po mieście mieści się w 6,3 /100km, a na trasie potrafi zejść do 4,3 (mi niestety na trasie ten samochód spalił coś koło 8, bo kręciłem powyżej 4000obr., bo chciałem poczuć jak włączają się te zmienne fazy rozrządu). Niestety, silnik 1,2 w i20 nie ma zmiennych faz rozrządu, gdyby miał to w normalnej eksploatacji były oszczędniejszy.
Natomiast napisem na filtrze bym się nie sugerował, po prostu też pasuje. Azjaci nie udziwniają na siłę takich dupereli, ten sam filtr może być w dziesiątkach modeli.
ZacnyRycerz:
Widze, że mój imiennik Kam-mil troche ogarnięty.
A gdyby znaleźć czapkę od tej Kia albo pokombinować z czapką od 1,4 :?:
W Hondach to najprostsza zabawa. Podmieniając czapki z 1,5 na 1,6 VTEC ze 101 robisz 125 ogierów.
[ Dodano: 2012-04-19, 00:05 ]
--- Cytat: "btn" ---
sorry, ale to są bzdury :|
idąc tym tokiem rozumowania, to dla ekonomii, zamiast dodawać w samochodach 6 bieg, powinno się zabierać 5...
--- Koniec cytatu ---
No to powiedz mi, jadąc w trasie 60km/h mniej spalisz na 4-ce czy na 5-tce :?:
rafcio007:
Silniczek 1.2 Prędkość 90-100km/h autko w trasie pali około 6-6,5 litra Trasa Lublin- Biała Podlaska, tak samo wyszło na trasie Lublin- Warszawa. Nie wiem jak jest teraz wtedy, autko się docierało miało mniej niż 2tyś km i zimowe opony.
Obecnie autko ledwo dotarte 3tyś km i opony letnie. Ale coś czuje, że będzie ciężko zejść na trasie poniżej 5,5 litra. Biegi zmieniam przy 2,5k obrótów. No i ciągle jeszcze uczę się jeździć :)
ZacnyRycerz:
Ręce mi odpadają, kupujecie benzyniaki a biegami wachlujecie jak w dieslu :-?
Nawigacja
[#] Następna strona