Forum > i20
[i20 PB] Spalanie - czy tylko ja się czuję nabity w butelkę
ZacnyRycerz:
Wlasnie dziwny ten silnik, bo takowej odcinki nie ma, nad czym ubolewam.
Poprostu przestaje się dalej kręcić. U Was jest tak samo ?
Poza tym do odcinki to nie ma sensu, staram się tak zmieniać biegi, by każdy następny zaczynał się równo od 4tyś obr.
BTW Nie moją, ale właścicielka robi podobnie ;-)
Aczkolwiek jak jezdzimy razem to ja drajweruje zawsze, no i czasami samotne przeloty na odmulenie Henryka odwiertem pokonuje.
Ja do konca zycia wierny prościutkiej H zostanę, nie przekrzywionej ;-)
el capitan:
Nie wchodziłem na czerwone pole - więc nie mogę powiedzieć jak mój silnik się zachowuje;).
Z ciekawości spróbuję Twojej techniki przy okazji następnej trasy i zobaczymy jak będzie u mnie to wyglądać:) - ale góra 50 km - na wiecej szkoda będzie mi kasy;)
ZacnyRycerz:
Teoretycznie w tym zakresie obrotów powinien palić najmniej, wg producenta:
118,6 Nm przy 4000 obr/min i 78 KM przy 6000 obr/min.
Stąd moje zdziwienie od zawsze idiotycznym poradnikiem wyboru przełożenia na wyświetlaczu, to jakiś absurd. :shock:
Wystarczy głupi wskaźnik vacum założyć, by udowodnić, że postępując zgodnie ze wskazaniem na wyświetlaczu to spalanie nam kosmicznie duże wyjdzie.
el capitan Twoje 1,4 trzymaj między 4200 a 5500 - wd danych producenta.
el capitan:
Najmniej spalam w zakresie około 2 - 2.5 tys. obrotów. Jeżdżąc wg. wskazań "komputera" faktycznie ciężko zaoszczędzić;). Natomiast podane przez Ciebie wartości sprzyjają dynamicznej ale nie ekonomicznej jeździe.
ZacnyRycerz:
Szczerze mówiąc, to mam ochotę dmuchnąć czymś w kolektor dolotowy, tylko nie bardzo jeszcze wiem od czego zacząć.
To jest hyundaia silnik, czy ktoś inny go wyprodukował? Bo nie mogę nigdzie info znaleźć.
Filtr powietrza gdy wymieniałem miał napis TOYOTA :shock:
BTW W opisie samochodu na forum, widać poniżej, jestem zmuszony wybrac opcję 1.2 16V R4 CVVT.
Why ? Przecież 1,2 w i20 nie ma CVVT :!:
Nawigacja
[#] Następna strona