Forum > i30 FD

Pierwszy przegląd 1500 km

<< < (5/7) > >>

szymonmtb:

--- Cytat: "jzk77" ---Jestem właścicielem i30 CW. W książce gwarancyjnej pierwszy przegląd jest po roku lub 15.000 km ( silnik 1,6 CVV benzyna ). Diler zaproponował przegląd ( w tym wymiana oleju i filtra ) za 190 zł jako bonus.
Nie było mowy o obowiązkowym przeglądzie.
Jeśli chcesz mieć dobre samopoczucie i wolny czas oraz kasę to "przeglądaj".
Ale ja wolę jeździć zgodnie z zaleceniami i bez zbędnych pieszczot.
Pozdrawiam. :-|
--- Koniec cytatu ---

Dnia 08-01-2009 kupiłem[/b] (DEMO=jazda próbna) Hyundai i30 wer. Comfort z silnikiem 1.6 CVVT (89,7 / 122 / 6200 -> kW / KM / przy obr./min.).

W karcie gwarancyjnej napisano oraz poinformowano mnie, że pierwszy przegląd należy wykonać po 15 000km drugi po 20 000km itd. - no chyba, że nie zależy mi na gwarancji i chcę ją stracić.
Wtedy na przegląd mogę przyjechać dopiero wg daty z dowodu rejestracyjnego tzn. dnia 08-07-2011 rok - na niezbędny przegląd techniczny.

WIĘC TO KIEDY PRZYJEDZIEMY NA PIERWSZY PRZEGLĄD SAMOCHODU, ZALEŻY "PRAWIE, TYLKO I WYŁĄCZNIE" - OD NAS SAMYCH ...

[ Komentarz dodany przez: Witek: 2009-02-06, 11:53 ]
Tylko ważne informacje pogrubiamy, a nie cały post.

Mimix:
heh to jest wiadome raczej wiadome ze nikt Ci nie karze jezdzic na przeglady, ale chcac utrzymac gwarancje trzeba na nie jezdzic :)

gt115pssss:

--- Cytat: "grzech" ---Właśnie zrobiłem wymianę oleju po 1500km.
Może olej nie jest przepracowany i czarny ale jego konsystencja nie wyglądała najlepiej.
Wymienili filtr oleju i uszczelkę z korka oraz zalali olejem syntetycznym 0W-30 SLX CASTROL.
Nic więcej nie zrobili, nigdzie więcej nie zaglądali.
Trwało to pół godzinki i tyle ;)
--- Koniec cytatu ---

ile sobie policzyli?
za sama robocizne i za materialy?

czy mozna przyjezdzac z wlasnym olejem (ta sama klasa i parametry)
ba niech bedzie nawet ten castrol co oni z beczki leja

kml:
gt115pssss, niedawno kupowałem ten olej do innego samochodu i kosztował ok 200 PLN. Teoretycznie masz możłiwość zeby przyjechać z własnym olejem ale warto to sprawdzić wcześniej bo niektóre ASO to myślą, że są bogiem.

grzech:
Z tego co pamiętam 183zł.... za komplet
Oczywiście że olej z beczki... :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej