Forum > i30 FD
Pierwszy przegląd 1500 km
Scorupa:
Troszkę z innej beczki,czy ktoś robił już przegląd nadwozia.Jeśli tak to proszę o informację ile to trwa i ile kosztuje
raf44:
Hm panowie trochę mnie zmartwiliście mnie tym przeglądem po 1500km, ja odebrałem swojego i30cw w poniedziałek i kazano mi się zgłosić na przegląd po 10000km lub po roku.
Z tego co pamiętam jak poprzednio kupowałem peugeota to też pierwszy przegląd miałem po roku bo zrobiłem nim tylko 5000km. A u was jakie były zalecenia?
Bio:
trochę rozjaśnię sprawę :) wystarczy spojrzeć do karty gwarancyjnej
Jest kolumna:
"Wymiana oleju 7500km lub 6 miesięcy" - obowiązuje ona tylko dla Modelu H-1 dostawczego.
Ogólnie H-1 ma wyszczególnione wymiany oleju oddzielnie w karcie gwarancyjnej.
A przegląd - każdy samochód: 15 000km lub 12 miesięcy.
Mam nadzieję, że to rozwiązuje powyższy dylemat :)
sopel:
--- Cytuj ---Troszkę z innej beczki,czy ktoś robił już przegląd nadwozia.Jeśli tak to proszę o informację ile to trwa i ile kosztuje
--- Koniec cytatu ---
30 zl w Bytomiu w Intermocie, lub za darmo jesli jest robiony przy przegladzie okresowym
powiedzieli mi ze trwa jakas godzinke, poltorej w zaleznosci od tego czy bardzo ubrudzone auto czy nie (bo albo musza myc, albo nie )
grzech:
Właśnie zrobiłem wymianę oleju po 1500km.
Może olej nie jest przepracowany i czarny ale jego konsystencja nie wyglądała najlepiej.
Wymienili filtr oleju i uszczelkę z korka oraz zalali olejem syntetycznym 0W-30 SLX CASTROL.
Nic więcej nie zrobili, nigdzie więcej nie zaglądali.
Trwało to pół godzinki i tyle ;)
A czy trzeba, czy warto... to zależy jak kto podchodzi do auta.
Nawigacja
[#] Następna strona