Forum > i30 FD

Pierwszy przegląd 1500 km

(1/7) > >>

kszczep:
Witam! Jestem nowy użytkownikiem forum i nowego i30 kupionego za granicą, a pochodzącego z Finlandii. Chętnie się podzielę doświadczeniami z tego zakupu (notabene spowodowanego przez niemożliwośc nabycia wybranego modelu w Polsce). Moje pytanie dotyczy przeglądu po 1500 km. Wg informacji sprzedajacego nie jest on obowiazkowy, ale jest wpisany w książce gwarancyjnej (w jezyku fińskim), a wyjaśnienia w polskim serwisie nie są też jednoznaczne. Jak wyglądały wasze przeglądy - a może ktoś ma doświadczenie z gwarancjami europejskimi? :-)

Brt85:

--- Cytat: "Witek" ---Hyundai zawsze wymagał przeglądu po miesiącu lub 1000 km
--- Koniec cytatu ---

To chyba coś się zmieniło. Ja w obu autach nie przechodziłem przeglądu po 1000km. Pierwszy mam dopiero po 15000km(lub rok). Chyba, że mój dealer coś nie tak robi. :-|

jery1944:
Witam ,jestem ciekawy co wymieniaja w pierwszym przegladzie [15000] nie posiadam instrukcji po polsku a moze ktos wie gdzie zalatwic.Samochod kupowalem nie w salonie i czlowiek mial tylko po angielsku.

kml:
O, słabo :shock: Ja to myślałem, że czas pierwszego przeglądu po 1,5k km to minął wraz z czinqeczento :lol:

sopel:
nie ma przegladu po 1500 km, mozna tylko ewentualnie , jesli sie chce zmienic olej tak mniej wiecej po przejechaniu 2000 km.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej