Forum > i30 FD
Pierwszy przegląd 1500 km
bobchip:
--- Cytat: "jery1944" ---Witam ,jestem ciekawy co wymieniaja w pierwszym przegladzie [15000] nie posiadam instrukcji po polsku a moze ktos wie gdzie zalatwic.Samochod kupowalem nie w salonie i czlowiek mial tylko po angielsku.
--- Koniec cytatu ---
Mało co filtr i olej a dlaczego ? bo do samochodów zakupionych w 2007 1 przegląd był darmowy i dokładnie nic nie robią nawet im się książki niechce wypisać. Powinni przynajmniej umyć samochód ale go tylko wytarli suchą szmatka , a jak im to powiedziałem to "wzruszenie ramionami"
Tomasz1023:
Pierwszy przeglad w naszym i 30 zrobili po 2000km. Wymienili olej+filtr,dolali płynu do spryskiwaczy,podłączyli pod kompa,sprawdzili stan hamulców i umyli....Mysle ze podstawą jest wymiana oleju + filtra, nawet we własnym zakresie co napewno jest lepsze dla silnika który jest na dotarciu ...
TAk samo było w Getzie....
kml:
Tomasz1023, przy odrobinie szczęscia, jak sam wymienisz filtr i olej a nie kupisz oryginału to mogą ( ale nie muszą ) cofnąć gwarę na samochód bo "naprawiłeś" go nieoryginalnymi częściami.
jzk77:
Jestem właścicielem i30 CW. W książce gwarancyjnej pierwszy przegląd jest po roku lub 15.000 km ( silnik 1,6 CVV benzyna ). Diler zaproponował przegląd ( w tym wymiana oleju i filtra ) za 190 zł jako bonus.
Nie było mowy o obowiązkowym przeglądzie.
Jeśli chcesz mieć dobre samopoczucie i wolny czas oraz kasę to "przeglądaj".
Ale ja wolę jeździć zgodnie z zaleceniami i bez zbędnych pieszczot.
Pozdrawiam. :-|
kml:
jzk77, samochód ktory wyjeżdza z fabryki powienien być zalany olejem mineralnym. Przegląd po 1,5k km do 3 k km jest po to żeby po "dotarciu" wymienić olej i filtr i dopiero zalać syntetykiem. Jak Ci szkoda 190 PLN to oczywiście nie musisz tego robić.
Nawigacja
[#] Następna strona