Forum > Lantra / Elantra
Instalacja LPG
kitachi:
witam
Z tego co mi wiadomo to ręczna regulacja zaworów.
Mam jeszcze rok gwarancji, ale zmieniam pracę i będę dojeżdżał 2 x 25 km dziennie. Z tego powodu zastanawiam się nad gazem.
Pomijam teraz ceny paliw. Rozważam plusy i minusy instalacji LPG oraz długofalowe koszty napraw i serwisowania.
Jak napisałem samochód będę eksploatował długo (taki plan o ile ekologia lub ekonomia czegoś nie zmieni).
Z tego powodu takie pytania.
Pozdrawiam
weuek:
Od 4 lat dojeżdżam do pracy 75 km dziennie (spalanie średnie to nieco poniżej 7) i nie myślę o gazie. :-)
robaszek127:
Wszystko trzeba sobie przeliczyć bo koszt montażu instalki nie jest mały a gaz teraz też drogi. Jak auto ma dobry sinik i będzie długo służyło to montaż lpg jest dobrą inwestycją. Szczególnie jak się jeździ do pracy daleko to można trochę zaoszczędzić
Sam jeżdżę na gazie od bardzo dawna i trudno by mi było teraz przejść na benzynę. Prędzej chyba bym już kupił jakiegoś ropniaka niż benzynę by potem wkładać nowy gaz.
kitachi:
witam
Wiem, że to subiektywne odczucia i indywidualne decyzje, ale :
1. robaszek127 czemu tak dla LPG
2. weuek czemu nie dla LPG
Nie miałem nigdy samochodu z LPG i nie wiele na ten temat wiem. Dla tego chcę od innych dowiedzieć się jak najwięcej, aby jak najbardziej świadomie podjąć swoją decyzję.
Pozdrawiam
robaszek127:
Czemu tak LPG teraz to trudne pytanie. Sam nie wiem co teraz kupić gdybym zmieniał getza bo montaż gazu do benzyny które są droższe od ropniaków to spory koszt. Jeśli lpg to tylko do silników pancernych a nie problematycznych nowszych z kiepską wytrzymałością.
Ja szukałem samochodu z gazem i kupiłem getza co miało plus, że oszczędziłem ok 2,6tys na instalkę. Minus to używana oryginalna sekwencja BRC24 to koszmar w cenach napraw. Przez lata padł czujnik ciśnienia ok 140zł, 2 wtryski nowe ok 140zł sztuka ale kupiłem używki, parownik 450zł ale zamontowałem staga za 130. Plus wymiana butli po jakiś 5 latach 300zł. Do tego padł sterownik główny nowy 800zł w BRC i problem z serwisem który zaprogramuje używkę za 100zł.
Tak więc LPG jest dobre choć teraz już ciężko doradzić jak ktoś kupuje nowy samochód. Do tego ukryty przepis, że po stłuczcie i zabraniu dowodu należy przeprowadzić ponowną legalizację gazu. Koszt 350-400 i tylko wojewódzkie UDT to robi bo inaczej nie otrzyma się przeglądu powypadkowego.
Dlatego jak pisałem sam nawet myślałem kupić coś pokroju fiatowskiego 1,6JTD choć nigdy diesla nie miałem a tylko benzyny z LPG.
Nawigacja
[#] Następna strona