Forum > Lantra / Elantra
Instalacja LPG
Adrek:
Wystarczy kupić endoskop za 50zł, odkręcić sondę lambda i obejrzeć wkład katalizatora, jeśli jest pokruszony to żadne czyszczenie nic nie da - tylko wymiana całości lub rozcięcie i montaż nowego wkładu kata.
Z tym uszkodzeniem ze nie ma reguły, bo w autach z gazem jak i bez wymieniałem kilka katalizatorów
Zibimysz:
Oglądałem kamerko po czyszczeniu co jest w środku i faktycznie częściowo wypalony pokruszony ale wg osoby która czyściła tragedi nie ma i daje max 50tys żywotności. Co do kwestii wymiany to nie mogę nigdzie znaleźć używki, zamiennika też nie ma. Regeneracje biorę pod uwagę w ostateczności, i tutaj jest kwestia emisji euro6 tak naprawdę nie wiem co majstry wsadzą do środka i jak to będzie się sprawdzało.
Adrek:
Po wymianie kata lub samego wkładu jazda na SKP i kontrola spali, jak coś nie tak to reklamacja naprawy:)
Co do zamiennika to ciekawe, do Ceeda/Vengi/Rio z tego co kojarzę były zamienniki w hurtowniach, a silniki są te same w Kia i Hyundai
kitachi:
witam
Nie będę zakładał nowego wątku bo pytanie właśnie dotyczy LPG.
Czy Ela AD z 2018 r. z silnikiem 1,6 128 kucyków dobrze znosi gazowanie (zawory) ?
Polecacie lubrykację bo tu zdania mocno podzielone, ja osobiście jestem sceptyczny. Jednak jako laik w mechanice i instalacjach LPG mogę się mylić.
Jakie instalacje najlepsze do tego silnika, a jakie omijać ?
W Łodzi i okolicach jakie warsztaty są godne polecenia ? ( o ile to pytanie nie narusza jakiegoś regulaminu)
Docelowo samochód ma mieć przebieg roczny ok 15kkm czy to już warte instalacji (mam na myśli koszty poza paliwem tj. trwałość zaworów, głowicy, silnika jako takiego bądź katalizatora czy innych drogich elementów). Jeśli zaoszczędzę 5k i padnie głowica też za 5k etc.
Rozumiem, że to ciężko przewidzieć. Bardziej pytam o awarie najczęstsze i wiązane właśnie z jazdą na LPG.
Samochód raczej będzie jeżdżony do jego śmierci technicznej. Poprzedni nowy kupiłem 22 lata temu i nadal eksploatowany przez żonę.
Pozdrawiam
robaszek127:
To chyba masz stary silnik z regulacją ręczną zaworów? Więc mozeto nie wygodne ale ma się możliwość taniej regulacji i w przypadku gazu to duży plus. Whyundaiach fabrycznie dawali BRC i sam mam w getzie 3 generację.
Jednak lepiej poszukać dobrego zakładu i założyć najpopularniejszą markę instalacji czyli Staga. Serwisowanie tego zrobi nawet Mirek w Garażu gdzie BRC to drogie części i mało kto chce to naprawiać.
Nawigacja
[#] Następna strona