Forum > Lantra / Elantra

Instalacja LPG

<< < (3/7) > >>

Zibimysz:
Wypanie zaplonu bylo tylko raz, potem auto odpalalo i nie mialo mocy i gaslo.
Instalacje lpg wylaczylem wiec lpg mozna wykluczyc

Zostaje regeneracja lub szukanie zamiennika ale z tym chyba jest ciezko auto nie jest mocno popularne

robaszek127:
Przecież można wyciąć katalizator jeśli jest zapchany i wstawić strumiennicę. Wiele samochodów tak jeździ i nawet nie wszyscy wiedzą, że nie mają kata bo nawet mechanicy potrafili ludziom je wycinać dla zysku.
Wiem też, by fachowcom z firm do końca nie wierzyć bo oni robią wszystko dla większego zarobku za naprawę.

Zibimysz:
Fachowcom trzeba patrzeć na ręce, dla tego czekam jutro co ostatecznie powiedzą, ale takich kosztów nie mam zamiar ponosić, wycinka też mi przeszła jako opcja tylko czy nie będzie na desce błędów itp, kiedys w innym aucie chciałem wyciąć filtr cząstek stałych to majster proponować zakleić diodę, nie wycielem i auto sprzedałem. Wracając do elantry to auto musi jeździć i problem trzeba rozwiązać

Zibimysz:
Warsztat potwierdza ze winowajcą jest katalizator, czekają ile będzie kosztowało regeneracja w firmie zewnętrznej.

Dzwoniąc do kilku firm to sprawa wygląda że są firmy które czyszczą katalizator koszt 500zl i są firmy które regeneruja tj. Otwierają puszkę i wsadzają nowy wkład tylko problem ze tylko jedna firma twierdzi że ma wkład który spełnia normę euro 6 pozostałe proponują wsadzenie wkladu euro 5, cena w przypadku euro 6 1500zl w euro 5 to 1000zl

Zibimysz:
Warsztat proponował regenerację za 2200zl z euro6.

Zdecydowałem się na początek na czyszczenie, przeciwcisnienie przed 167,30 a po czyszczeniu 76,82 nowy powinien mieć około 50. Część kat jest wypalona na wylocie z 3 i 4 cylindra wina lpg.
Czyszczenie wyniosło 380zl jutro wiozę z powrotem kat do mechanika żeby wsadził w auto i zobaczymy.

Rodzaj kat to W2BSA2

Co osoba to opinia dotyczącą czyszczenia regeneracji czy wycinki kazdy poleca swoje

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej