Forum > Lantra / Elantra
Instalacja LPG
Zibimysz:
Witam.
Nie zaczynam nowego tematu, bo problem dotyczy ww. Autka dziś zaczęło szarpać autem brak mocy i błąd p0304 wypadanie zapłonu na 4 cylindrze, stojąc od przodu auta to czwarty licząc od lewej. Dwa miesiące temu zostały wymienione świec na bosch. Jutro zamienię świece na stare i zmienię cewke między cylindrami czy oprócz tego mogę coś sam zrobić? Jeżeli nie to zostaje warsztat.
PS. Po skasowaniu błedu, obiawy te same ale błąd już się nie pojawił.
Jerzy1861:
Witam
Zaznaczam ze nie jestem fachowcem ale sprawdziłbym przewody wysokiego napięcia Miałem podobne objawy w poprzedni samochodzie Odpalić auto przykryć reflektory i spryskiwaczem pokropić przewody Jeśli pojawia się iskry na przewodach to masz przyczynę
Pozdrawiam
Zibimysz:
Podmiana świec i zamiana cewek nic nie dało, ale mam wrażenie że odpala prawidłowo i po chwili samochód traci obroty i gaśnie.
Czekam na lawetę. Po niedzieli zobaczymy co fachowcy stwierdza
Zibimysz:
Masakra wstępna diagnoza warsztatu to zepsuł się katalizator cena naprawy wstępnie 5 a 8 tys. Jutro mają potwierdzić cy na pewno i jaka będzie cena.
robaszek127:
A co ma katalizator do wypadania zapłonu na cylindrze. Może siada np, czujnik położenia wału czy inne. u mnie jak wypadał zapłon to winny był komputer od gazu i uszkodzona końcówka mocy. Ale na benzynie było ok. Tak czy siak są też katalizatory ceramiczne uniwersalne dużo tańsze od dedykowanych bo nie tak cenne jak fabryczne.
Nawigacja
[#] Następna strona