Forum > Lantra / Elantra
Instalacja LPG
Zibimysz:
Witam.
W marcu został dokonany zakup elantry 1.6AT z roku 2018 przebieg 40tys, zainstalowałem lpg Staga, zrobione na razie tylko 1000km i jest ok, spalanie jest na poziomie średnia 9,8 lpg. Będę w tym temacie informował jak wygląda sprawa użytkowania lpg w elantrze. Mało jest informacji od osób które użytkują na co dzień.
Jerzy1861:
witam
Podobnie jak ty zamontowałem LPG STAG Kupiłem auto w salonie rocznik 2016 i po roku zdecydowałem o założeniu LPG oczywiście straciłem gwarancję co było dość ryzykowne ale dzisiaj widzę że był to dobry ruch Moja Elantra na trasie zadowala się w granicach 8 l na 100 km jadąc w granicach 90-120 km/h , no chyba jadąc autostradą Wtedy nie ma co liczyć na oszczędności koszt montażu 2700 w roku 2017 z korkiem wlewu przy wlewie benzyny
Pozdrawiam
Zibimysz:
Autko ma już na lpg ponad 10tys i jest ok, spalanie ok 9l/100.
Kolego ile zrobiłeś na lpg? Czy sprawdzałeś luzy zaworowe?
Jerzy1861:
przejechałem 24 tys i wszystko jest ok nawet hek sie nigdy nie zaświecił Przyznaję że oprócz wizyt u gazownika (raz w roku) na wymianę filterków i sprawdzenie pod komputerem instalacji nic nie robiłem Luzów nie sprawdzałem Jeśli wiesz więcej na ten temat to napisz O wymianie oleju i filtrów nie pisze bo to chyba naturalne
Pozdrawiam
RaulC:
Ja mam na gazie 270 tys. zrobione. Wprawdzie XD. Luzy sprawdzaj regularnie, bo czasem padają uszczelniacze. Poza filtrami i olejem wymienianym częściej proponuję co drugą wymianę oleju wymieniać kable WN ze świecami. Świece standardowe do benzynki przerwa 1.1. Bardzo dobrze współpracują ze STAGiem, którego też posiadam, tyle, że starszego. Aby LPG dobrze się sprawował to niestety co około 100 tys. km należy wymienić listwę wtryskową, ale to nie jest jakiś szalony koszt, a fabryczna listwa STAGa jest bardzo dobra.
W eli XD 2001 rok spalanie gazu około 8-8,5 litra/ 100km. przy przejechanych łącznie 310 tys.km. Niestety od jakiegoś czasu bierze olej, ale auta z LPG tak mają, że po jakimś czasie zaczynają ten olej brać. Jednak ubytek nie powinien być większy niż 1l/10tys.km. Zwiększenie tej ilości może świadczyć o uszkodzeniu uszczelniaczy zaworów lub zaworów, lub pierścieni olejowych na tłokach, lub obu.
Generalnie jeździ się naprawdę oszczędnie mimo zwiększonych kosztów przeglądów oraz większej ilości podzespołów do popsucia.
Nawigacja
[#] Następna strona