Forum > Matrix / ix20

[ix20] x20 2010-2019 Last one

<< < (2/5) > >>

weuek:
Dziwne, że golf mk7 taki mały, bo z danych katalogowych wynika, że tylko na wysokość jest w ix20 więcej miejsca, a poza tym to wszędzie ciaśniejszy.

To tak samo mam "więcej" miejsca w mikrze niż w octavii. Serio. Tyle tylko, że takie "więcej" jest mi zupełnie niepotrzebne, bo akurat nie używam cylindrów czarodzieja jako nakrycia głowy w aucie.

:-)

Dzius:
To proste. Do Golfa gorzej się wsiada bo niższy. Przednia szyba jest niższa stąd gorzej widać sygnalizatory na skrzyżowaniach. U dołu pod prawą ręką kierowcy w IX20 jest dużo więcej miejsca, znaczy więcej schowków na klucze, napoje itd. Dźwignia zmiany biegów w VW otoczona jest szerszą obudową, znajdującą się wyżej pod ręką. W IX20 zamykany schowek przed pasażerem jest większy. Tunel środkowy w Golfie skutecznie ogranicza chęć przewożenia trzeciej osoby na tylnej kanapie, nie mówiąc o tym że wyżej umieszczone siedzisko w IX20 jest po prostu wygodniejsze. W VW bagażnik jest o 60 litrów mniejszy i nie mieści pełnego koła samochodowego, tylko dojazdowe. To nie są mylne wrażenia, to fakty. Podsumowując Golf ma mniejsze i ciaśniejsze wnętrze. Optycznie wrażenie jest jeszcze większe przed daleko co przodu wychodzącą szybę w IX20.    
Natomiast w IX20 gorsze są bardzo szerokie przednie słupki. Wysoko umieszczona dolna krawędź tylnej szyby. Sztywniejsze zawieszenie przy jeździe po małych nierównościach. Przy dużych oba są równie sztywne. Cichszy silnik turbo w Golfie. Przednie fotele wg mnie w IX20 są wygodniejsze niż w Golfie, choć w testach VW za to chwalą. Biegi jednak nieco lepiej wchodzą w Hyundai'u.

weuek:
SUVy, crossovery i inne takie poniesione są bardziej dziadkowe, a to przy coraz bardziej powszechnym siedzącym trybie życia może być zaletą. Pewnie jak się zestarzeję, to takie auta docenię.

kri$:
Jest faktem, że w ix20 jest sporo miejsca, nie raz osoby które wiozłem, były zaskoczone.
Drugi fakt, auto bardzo dobrze trzyma wartość, kilka dni temu ubezpieczałem, i rozpiętość ceny dla 8 letniego auta była między 26.000, a 32.000 zł. Przy moim zakupie za 52.000 zł. Ubezpieczyciel, sam był zdziwiony tym faktem, bo rok temu, wartość była dokładnie taka sama.

horny devil:
No ja też mam dylemat. Myślałem żeby zmienić ale nie ma co kupić. Wszystko nowe co ma sens to 100kpln+
nasz ix20 zostaje na razie. Dopiero w tym roku zaczynają się wydatki (pierwsze od zakupu) kończą się klocki i skończyły się letnie opony. Ale to czysta eksploatacja.

Cenę trzyma. jeździ się tym dobrze (mankament to zawieszenie i słaby silnik) ale do codziennego przemieszczania starcza, a ten raz do roku na jakiś urlop to da się przezyć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej