Forum > Matrix / ix20
[ix20] x20 2010-2019 Last one
rekin323i:
Drodzy właściciele modelu ix20,
Hyundai ogłosił że w miejsce naszego sympatycznego ix20, od marca 2020 będzie montował model Kona electric startuje od 155.000pln a nasz od 52-55.000 więc trudno mówić o następcy
Recenzja ix20
2w1 idealne do miasta - nieduże 410cm i przestronne niczym auta klasy compakt i bardzo rozsądnie wycenione, co z tego wynika dla nas że mamy 315.000sztuk i Venga 320-325.000szt tych samych w 90% części zamiennych jak wydechy kolektory czy chłodnice
Plus całe półki w zamienniku mój ix20 ma 8lat i zamierzam jeździć dalej. A co sądzi reszta grupy?
Kilka zdjęć na pamiątkę
weuek:
Ja sądzę, że wszystkie te z iksami są bez sensu - w moim życiu nie mają zastosowania.
irekmiecz:
Nasz "hultaj" kończy 9 lat i puki co też nie widzę potrzeby wymiany auta. Duża w tym zasługa nowych modeli różnych marek które uważam za niepotrzebnie przekombinowane i nie dość atrakcyjne pod jakimś względem.
Hyundai niestety również nic dość interesującego dla mnie nie oferuje.
Produkcja w europie modelu KONA Electric teoretycznie powinna obniżyć jej cenę na europejskim rynku. Po obejrzeniu //www.youtube.com/watch?v=yAEbd2lo1EE byłem zaintrygowany. Dla kogoś kto zainwestował w fotowoltaikę auto elektryczne będzie dobrym pomysłem.
Mam w Norwegii kolegę który rok temu brał pod uwagę Konę lecz głównie ze względu na cenę zdecydował się na Nissan Leaf . Kona jest tam widywana na ulicach lecz zdecydowanie częściej widuję nissany i tesle a nawet elektryczną Kia Soul.
Dzius:
--- Cytat: "rekin323i" ---2w1 idealne do miasta - nieduże 410cm i przestronne niczym auta klasy compakt i bardzo rozsądnie wycenione,
--- Koniec cytatu ---
Jeżdżę teraz również Golfem VII, ale za każdym razem jak się do niego przesiądę z IX20 to ma wrażenie że Golf to mały samochód.
robaszek127:
Ciekawe kiedy ma się zwrócić cena 2 razy większa za elektryka. Przecież zasięg maksymalny to teoria. Głupia klima latem czy mrozy zimą zmniejszą zasięg sporo.
Oferta dla firm chcących być pseudo eko i wliczyć koszty w działalność.
Nawigacja
[#] Następna strona