Forum > i30 PD

Czujniki parkowania tył

<< < (4/5) > >>

verin:
Super, dzięki!

Przy okazji, ktoś jest biegły żeby dekodować inne ciekawe znaleziska w vin dekoderze?
np:
TRIM LEVEL:   GLS
(zakłądam że to jakiś kod wersji wyposażenia nie objętej szczegółami?)
GLASS WINDSHIELD:   TINTED (+S/BAND)
(tinted wiadomo, ale co to +S/BAND?)
ADJUST PUMPG DEVICE:   ADJ PUMPG DVC DRIVER + PASS
(driver + passenger to jasne, ale co toto jest to PUMPG?)
ANTI CORROSION:   HIGH(GA)
(GA - galvanized? czyli co, jednak ocynk?)
WEATHER:   FRIGID ZONE
(strefa mroźna - to raczej dobrze - pewnie powiązane z poprzednim :))
EMISSION:   EURO 6C
(we wszystkich folderach reklamowych miałem że ma być 6D temp - czy to oznacza że nie mam GPFa?)

didarioxx:
TRIM LEVEL: GLS
(zakłądam że to jakiś kod wersji wyposażenia nie objętej szczegółami?)  - tak

GLASS WINDSHIELD: TINTED (+S/BAND)
pas przeciwsłoneczny

ANTI CORROSION: HIGH(GA)
galwanizowana

tomilipin:

--- Cytat: "mic83" ---Muszę przyznać, że w takim razie moje ASO nie jest najgorsze.
--- Koniec cytatu ---
ASO o którym piszę było najlepszym Dealerem w całej Europie, zdobywając pierwsze miejsce w kategorii Całościowa Satysfakcja Klienta w 2013 roku. Dziś jest to jakaś padaka...

--- Cytat: "verin" ---ADJUST PUMPG DEVICE: ADJ PUMPG DVC DRIVER + PASS
(driver + passenger to jasne, ale co toto jest to PUMPG?)
--- Koniec cytatu ---
To jest chyba jakiś element elektrycznego ustawiania foteli.

mic83:

--- Cytuj ---verin napisał/a:   
Skorzystałem z propozycji, poproś o informację, wycenę, może numer katalogowy części itp - wszystkie możliwe informacje wskazane :)
--- Koniec cytatu ---

Dzisiaj odstałem odpowiedź od mojego ASO:
"jest możliwość zamontowania przednich czujników parkowania pod wyświetlacz zegarów, ale zamiast 4 sztuk, tylko 2 po bokach zderzaka. W wersji z fabrycznymi czujnikami jest zastosowany inny grill, w którym jest miejsce na 2 środkowe czujniki. W pozostałych wersjach niestety nie ma możliwości zamontowania czujek w grillu ze względu na jego konstrukcję. Koszt takiego zestawu z montażem to 1170 zł brutto."

Niestety beż żadnych PN itp., ale jest to w jakiś sposób zbieżne z informacjami, które wcześniej uzyskałeś.

--- Cytuj ---mic83 napisał/a:   
Wydaje mi się, że każdy sektor widoczny na zdjęciu podzielony jest na trzy części obrazujące odległość od auta.
--- Koniec cytatu ---

Tu trochę nakłamałem, ale to dlatego, że ja właściwie nie korzystam z wizualizacji na ekranie. U mnie podświetla się od razu cały sektor pokazujący, z której strony auta jest przeszkoda. Nie ma dodatkowego podziału pokazującego odległość od przeszkody. Za wprowadzenie w błąd przepraszam.

BTW widzę, że zrobił się mały off-topic dotyczący rozkodowania VIN. Może warto byłoby zrobić na to osobny temat? ;)?

verin:
Dzięki wielkie za info - zawsze jakiś punkt odniesienia do negocjacji z lokalnymi aso...
Co do grilla i środkowych czujników - tutaj mówili o wierceniu w tym obecnym - szczerze mówiąc akurat w grillu to powinno być najprostsze - jak się przyjrzeć tam jest sporo miejsca po bokach, gdzie już nie ma prześwitu na chłodnicę. Dobrze byłoby się dowiedzieć jeszcze czy trzeba jakiś specjalny soft dogrywać (update czy może jakaś aktywacja w kompie po CANie), czy wystarczy dołączyć i już.

--- Cytat: "mic83" ---
Cytat:   
mic83 napisał/a:
Wydaje mi się, że każdy sektor widoczny na zdjęciu podzielony jest na trzy części obrazujące odległość od auta.   

Tu trochę nakłamałem, ale to dlatego, że ja właściwie nie korzystam z wizualizacji na ekranie. U mnie podświetla się od razu cały sektor pokazujący, z której strony auta jest przeszkoda. Nie ma dodatkowego podziału pokazującego odległość od przeszkody. Za wprowadzenie w błąd przepraszam.
--- Koniec cytatu ---

Akurat nie nakłamałeś - przynajmniej u mnie jest podział tych czterech stref na chyba trzy części (ilości nie jestem pewien, ale na pewno jest). Jak mi się przypomni kiedyś w samochodzie, zrobię zdjęcie.

Edit: zdjęcie wyświetlacza - policzyłem strefy - to matryca 3x3, trzy pola są dzielone na dodatkowe trzy strefy, to jest zbieżne z obrazem wyświetlanym z kamery - tam też są trzy linie. Na obrazku miałem "współpracującą" przeszkodę stosunkowo blisko lewej tylnej lampy - bliżej środkowej osi.
BTW - dopiero teraz zauważyłem - kamera załącza się zawsze na wstecznym, ale czujniki pojawiają się na wyświetlaczu na moment i jeśli nie ma żadnego obiektu w polu "widzenia" ekran gaśnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej