Forum > Getz
[Getz TB] Parametry Felg
kosmos2011:
Fabryczna felga ma rozmiar 5JX14, ET=46, otwór centrujący CH= 54,1 rozstaw szpilek 4X100. Felga z ogłoszenia ma większy CH, a w wypadku felg stalowych nie można stosować pierścieni centrujących więc do Twojego samochodu się nie nadaje.
Felgi od Toyoty Yaris będą pasować.
Gal:
Co do fachowców: warto jeździć po prostu tam, gdzie ktoś z rodziny/znajomych jeździ. Ja tak zrobiłam z oponami i jestem zadowolona i na zimę będę miała od nich też nowe stalowe felgi.
Wstępny koszt przez nich podany niewiele różni się od ceny felgi wklejonej powyżej.
Nie ma co szukać samemu, lepiej zdać się na kogoś kto już sprawdził dany punkt.
Chociaż jeśli czujesz się bezpiecznie i masz ochotę ściągać felgi z internetu to nie bronię ;)
robaszek127:
Do gacka spokojnie można kupić ładne alufelgi nawet za 400zł 14 calowe a jak sie trafi to z dośc ladnymi oponami. Po prostu idealnie pasują łatwo dostepne felgi od vw, seata czyli 4x100 et 38 czy podobne. sam takie kupilem i mam założone plus pierścienie centujące z 67 na 54mm. Oponki mam założone rozmiar 185 bo fajnie wyglądają i dobrze trzymają.
kosmos2011:
--- Cytat: "jmtotaszek" ---Otóż chcę zakupić felgi stalowe do opon zimowych, żeby mieć już całe koła na zimę 2013.
--- Koniec cytatu ---
Felgi stalowe nie aluminiowe.
albert:
Dopuszczalna jest jeszcze felga 5,5Jx14 i zmiana parametru ET o parę milimetrów, najlepiej mniej, jeżeli już. Dotyczy to oczywiście felgi stalowej.
Nawigacja
[#] Następna strona