Forum > Getz
[Getz TB] Parametry Felg
CormaQes:
A nie zastanawiałeś się nad 15'?
Matison:
Nie chce 15" na nasze drogi może będą jeszcze dobre przy możliwościach zamontowania opon, ale nie miałem drugie tyle na opony. Zresztą mi nie przeszkadza że mam 14".
jmtotaszek:
Cześć,
odkopuję stary temat, żeby nie zakładać nowego. Mam Getza (nie TB) z 2003 roku ale myślę, że felgi będą takie same. Opony 165/65 R14.
Otóż chcę zakupić felgi stalowe do opon zimowych, żeby mieć już całe koła na zimę 2013. Jest to mój pierwszy samochód i pierwsze grzebanie przy kołach, więc chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych kierowców.
Czy taka felga będzie pasować?
:arrow: http://allegro.pl/felga-stalowa-opel-r14-nowe-oryg-gm-przesylka-i3152739325.html
--- Cytuj ---Rozmiar: 5,5 x 14 , 4x100x56,5, ET39,
Pasuje do samochodów: Opel Astra G, Opel Astra F, Opel Vectra B
--- Koniec cytatu ---
Gal:
Wydaje mi się, że jeśli to Twoje pierwsze kupowane felgi, to lepiej podjechać po prostu do punktu sprzedaży opon. Tak czy siak będziesz musiał tam wylądować na wyważaniu kół. W takich miejscach można też kupić felgi i panowie z pewnością odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania i podadzą dokładne parametry. :)
jmtotaszek:
A kwestia kosztów? Na chwilę obecną to dla mnie najważniejsze, a nie sądzę, żeby w warsztacie/punkcie sprzedaży opon mieli felgi taniej niż w internecie.
Druga rzecz, bardziej ufam Wam tutaj na forum niż polskim fachowcom, którzy często naciągają, oszukują i wciskają nie to, czego potrzebuję. A ja się nie znam, toteż się obawiam...
Nawigacja
[#] Następna strona