Forum > Sonata

[Sonata EU4] Wózek [sanki] silnika - dywagacje o jakości wyk

<< < (3/6) > >>

EdBBa:
Czuwaj Monter!
Serdeczne dzięki za błyskawiczną odpowiedź.
Spróbuję skorzystać z telefonu. Jeżeli preparat jest już niedostępny,
może p. Władysław będzie znał jakiś środek o podobnym działaniu i zachowaniu.

Serdecznie pozdrawiam - EdBBa

Hants:
Wg mnie - ten strategiczny element kwalifikuje się do wymiany, a jesli upierasz się go spawać, łatać i wypełniac - to tylko bardzo proszę: za kilka lat nie wspominaj na forum, że auto było do bani i zabiłes kogoś bo "Hyundaie mają to do siebie, że banalnie się psują".

Oczywiscie przyszłemu, potencjalnemu nabywcy auta również wypadałoby wspomnieć o tym małym problemie i sposobie w jakim się z nim uporałeś.

pele:
Co do problemow z sankami w Sonatach jest to czesta przypadlosc, sam osobiscie moja sonate sprzedalem z tego powodu po cenie zlomu.
Problem dotyczy szczegolnie modelu EF przed i polift oraz modelu XG
Spawanie panowie tego elementu wcale nie jest zlym pomyslem ale musi to zostac dobrze wykonane -czytaj wzmocnione.
Co do dostepnosci calej kolyski juz ktos wspominal mozna dostac nowa w serwisie ale z moich wiadomosci cena wynosila w lipcu 2011r - 1200zl
Znalezienie uzywanych sanek w dobrym stanie graniczy z cudem, wiec rozumie ze ktos moze byc poirytowany.
Wyzej wymieniona usterka to glowna i jedna z nielicznych bolaczek modelu Sonata i XG

Monter:
Hants  to zależy kto to robi ja miałem sanki w jednym miejscu skorodowane ale robił mi tofachman starej daty? a nie jakiś rzezbiarz w brązie/.  W/g jega opinni /opartej zresztą na długo letniej praktyce ten element nadaje się do naprawy ale nie będę namawiał nikogo do te=go . Wiadomo że ten kto ma nadmiar złotówek to kupi sobie sanki / ok.2000 zł/ ale mam pytanie czy wszyscy własciciele sonat mają takie fundusze? Każdy zrobi jak chce. ;-)

kenczorf:
Dokladnie...jak auto kosztuje 6000 a sanki 2000 no to sory... Uzywka o ile sie znajdzie nie pordzewiala w granicach 1000. Co do spawania to wystarcza na jakis czas...potemi tak znow zardzewieje. U mnie Byly juz dziury z obu stron od dolu i z boku, takze nie bylo czego ratowac, a auto mialo tylko 11lat. Fordu ktory ma opinie gnijacego auta w wieku 19 lat byl mniej zjedzony niz Sonata :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej