Forum > Sonata

[Sonata EU4] Wózek [sanki] silnika - dywagacje o jakości wyk

<< < (4/6) > >>

Monter:
Witam. Dawno mnie nie było na forum i widzę że śliczn sonie idą w zapomnienie . Ale wracając do tematu mineły 4 lata od mojej naprawy sanek ale niestety przyszła pora i na nie  dziura 10x5 cm. Po długich poszukiwaniach i dobieraniu do modelu / jak będziecie szukać czegoś takiego do swoich aut to uważajcie żeby sanki kupić do swojego modelu bo mi paru klientów wmawiało że pasują też od Elantry i jeszcze innych modeli/. Mi udało się trafić w stanie bdb za 250 zł  :oops:  + montaż 130 zł. To jest jedna z powazych wad naszych Hultaii, mam pytanie  czy macie problemy z tylnym zawieszeniem ? Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi. :-)

kenczorf:
zawias z tyl tak solidnie stukal. Nawet ASO sie nie wyznalo. COs znalazlo i po wymianie bylo lepiej ale dalej byly stuki - auto zostalo sprzedane i nie wiem czy wlasciciel doszedl co i  jak

Maciek:
Monter mam nadzieję, że przed montażem wyczyściłeś ja z farby i ewentualnych nalotów oraz pokryłeś wszystko okrętówką (ewentualnie Boll czy inny preparat przeciw rdzy) a później jakąkolwiek farbą? W przypadku takich problemów z sankami poświęciłbym im dużo czasu przed montażem, bo widać, że fabryczne zabezpieczenie antykorozyjne kuleje i trzeba je poprawić.

U mnie tylne zawieszenie spisuje się po ponad 20 latach bez większych problemów. Amory i sprężyny wciąż te same, które zostały zamontowane w fabryce. Sama belka również nie ma żadnych śladów zużycia. W tym roku będę zrzucał całość przy okazji próby przeszczepu belki z Lantry/Santamo i obejrzę ją dokładnie, ale nie słyszałem żeby były jakieś problemy z gniciem jak w przypadku chociażby Coltów CJ0.

Złośnik:
Farba którą są kryta elementy zawieszenia to jest pic na wodę i nie ma to żadnego zabezpieczenia przed korozją. Jedynie tylko wygląd czy estetyka o tym mówi.

Tosiek:
Ja konserwowałem sanki w zeszłym tygodniu, mam dziurę od prawej strony po wewnętrznej stronie na pionowej ściance o wymiarach od 10x40 mm. W serwisie mi powiedzieli, że muszę się przygotować za ok 2 lata na ich wymianę. W kwestii jakości reszty materiałów to jednak odbiega ona od niemieckich samochodów, jednak cena używki też jest inna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej