Forum > i30 GD
I30 GD wady?
steyr:
Czytałem że problem korozji dotyczył 1 generacji I30. Właśnie się spóźniłem z jednym ogłoszeniem, 1 właściciel auto wystawione wczoraj po 22 dzwonię dziś po 8 rano żeby człowieka nie denerwować a ten mi mówi że sprzedane :mrgreen:
william7:
Korozja rantu wewnętrznego klapy bagażnika mam u siebie - rocznik 2013.
Plastiki w srodku skrzypią u mnie.
Krzysiek:
Problem ze sprzęgłem w jednym 2012 i drugim 2015 jak zimny to przy ruszaniu dziwnie chalasowalo ale nigdy nie wymieniałem bo nie przeszkadzało mi a tak po za tym żadnych problemów
gulgulq:
Stwierdzone wady po dwóch latach:
- pocenie się miski olejowej - błąd montażu w fabryce - naprawione w ramach gwarancji
- minimalny luz na przekładni kierowniczej i od czasu do czasu stuk przy skręcie
- trzeszczące plastiki/klapa gdzieś z tyłu - serwis nie może się z tym uporać
- duża korozja układu wydechowego
- radio, tak jak ktoś wspomniał wyżej, zbyt mocno podświetlone w nocy (brak regulacji)
- wygłuszenie kiepski, zwłaszcza z tyłu
Adrian:
Mam wersję kombi z takim silnikiem, przebieg aktualnie 145 tys. km. Wady zauważone przy oględzinach kilku pojazdów przed zakupem:
- czujniki cofania potrafią ciągle pokazywać przeszkodę (wymiana banalna),
- sterowanie w kierownicy poziomem głośności, wciskam "+" a poziom dźwięku maleje, problem występuje sporadycznie, jak będzie trwale to rozbiorę i wyczyszczę styki,
- przetarcia szarych plastików w dolnej części kierownicy, mieszka dźwigni zmiany biegów, boków siedzenia kierowcy,
- wyślizgana kierownica,
- podczas jazdy słychać stuki choć brak luzów w zawieszeniu - kiepskie wygłuszenie
- mogą występować wycieki w okolicy pokrywy zaworów, obudowy rozrządu, czujnika położenia wału lub poziomu oleju,
- 1,6 do kombi trochę mało jeśli chcesz wyprzedać komfortowo,
- opony dawane przez producenta nie nadają się dojazdy powyżej 50km/h,
- luźny pedał sprzęgła (wytarty tłoczek pompki sprzęgła),
- w egzemplarzach po stłuczkach centralny zamek i alarm potrafią nie działać,
- luz na kierownicy,
- plastiki trzeszczą,
- odpadają stopery od rolety bagażnika,
- zacierający się mechanizm ręcznego, w efekcie po zwolnieniu dźwigni ręcznego klocki nie odpuszczają,
mimo tych wad/cech kupiłbym jeszcze raz.
Nawigacja
[#] Następna strona